Yavru Kedi Bakımı

15-07-2022 10:32
Yavru Kedi Bakımı

Yavru Kedi Bakımı 

 Yavru kedi bakımı oldukça hassas davranmanız gereken bir noktadır. Yaz aylarında ya da kışın yavru kedi bakımı ile ilgili her şey son derece önemli ve gereklidir. Öncelikle evde yavru kedi bakımı için kediniz bir veteriner tarafından düzenli olarak kontrol edilmelidir. Veterinerler, yavru kedinizin yaşına, cinsine ve habitatına göre uygun aşı programını belirleyecektir. Yavru kedinizin aşı takvimi, 45 günlükken başlamalıdır. İlk aşılamadan sonra üç ayda bir iç parazit aşısı yapılmalı, kuduz aşısı, karma aşı ve boğmaca aşısı her yıl tekrarlanmalıdır. Kedi aşılama programı bittikten sonra kediniz düzenli yürüyüşler yapacağı için dış parazitlerle savaşmak da önemlidir. Bunun için düzenli olarak kene ve pire damlaları kullanılmalıdır. Bunun yanında yavru kedilerin gelişme ve büyüme dönemlerinde ek besin ve kaloriye ihtiyaçları olduğu tespit edilmiştir. Yavru kedi maması, bu dönemde ihtiyacınız olan proteini oluşturan amino asitlerin yanı sıra kalsiyum ve fosfor gibi orta ve dengeli miktarlarda temel besinleri içermelidir. Kedinizin yemesi gereken mama, kedinizin yaşına, cinsine ve kilosuna bağlıdır. Kediler için tuvalet eğitimi vermek gerekmemektedir. Yavru kediniz için kedi tuvalet kabı ve kedi kumu edinmeniz gerekmektedir. Yavru kedinizi kedi kumunun üzerine birkaç kez bırakmanız onun tuvaleti kullanma alışkanlığı için yeterli olacaktır.
 
 Tüm bunlara ek olarak en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de banyo ve temizliktir. Yavru kedileriniz için en önemli bakım süreçlerinden biri onları ne zaman, ne sıklıkta ve nasıl yıkayacağınızdır. Doğal ortamlarında çok az temizlik gerektiren veya hiç temizlik gerektirmeyen kedilerde tıpkı kediler gibi ter bezleri yoktur ve su ile sürekli temas halinde olmaları durumunda cilt sağlıkları tehlikeye girebilir. Yavru kedinizi ne sıklıkta yıkadığınız konusunda önemli olan dostunuzun tüy yapısı ve yaşam tarzıdır. Kısa tüylü kedi yavrunuz varsa yılda yaklaşık 2 kez, uzun tüylü kedi yavrunuz var ise gerekli durumlarda üç ayda bir yıkayabilirsiniz. Yıkama sırasında kediniz için doğru kedi şampuanı kullanmak çok önemlidir. Standart şampuanlar dostunuzun cildinin pH'ı insanlardan farklı olduğu için ciltlerine zarar verebilir. Yavru kedinizi yıkarken, su sıcaklığı ılık olarak ayarlamalısınız. Vücutlarını da kulaklarına ve gözlerine su kaçmayacak şekilde nemlendirmeli ve kullanım talimatlarına göre kedi şampuanı kullanmalısınız. Şampuanlama sırasında ona ekstra özen ve ilgili göstererek kedinizin banyo alışkanlığı kazanmasına yardımcı olabilirsiniz. Şampuanlama işlemini tamamlandıktan sonra kedinizin şampuandan tamamen arınmış olduğundan emin olmalısınız. Banyodan sonra kedinizi bir havluyla alıp ılık ve rüzgarsız bir yerde kurumasına yardımcı olmalısınız. Kurutma işlemi sırasında kurutma makinesi kullanmanın hiçbir zararı yoktur ve kedi yavrusu bakım yelpazesinde düzenli temizlik gerektiren tek kritik bakım adımı bu değildir. Kedinizin tırnaklarının düzenli olarak kesilmesi, hareket kabiliyetini artırmak ve oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek için önemlidir. Tırnak bakımının yanı sıra kulak temizliği de göz ardı edilemez.
 

İhtiyacınız Olan Yavru Kedi Eşyaları Nelerdir?

 Yavru kedinizin büyüme ve gelişme döneminde bakım, beslenme gibi noktaların yanı sıra ihtiyaç duyabileceği yavru kedi eşyaları da vardır. Yavru kedi bakım ürünlerinden bir tanesi kedi mama kabı ve su kaplarıdır. Bu ürünler temizlemesi kolay ve devrilmeyecek kadar ağır olmalıdır. Büyük kediler için yerden daha yükseğe yerleştirilebilecek bir mama kabı seçilmelidir. Mama kaplarının yanı sıra banyo için tarama araçları gibi ihtiyaçlar da son derece önemlidir. Kediler yılda iki kez tüy döker. Bakım ve fırçalama, köpeğinizin cilt ve tüy sağlığı için çok önemlidir. Uzun tüylü kediler için tel fırça, kısa tüylü kediler için eldiven fırçası faydalı olabilir. Yavru kedi malzemelerinden bazıları da yavru kedi biberonu ve yavru kedi oyuncaklarıdır. Henüz kendi beslenmesini tamamlayacak güçte ve yaşta olmayan kedilerinizin beslenmesini en doğru şekilde sağlamak için yavru kedi biberonu kullanabilirsiniz. Beslenmesinin yanında yavru kedilerin günlük egzersize ve düzenli oyuna ihtiyacı vardır. Oyun, siz ve yavru kediniz arasında önemli bir etkileşimdir. Yakalama, kovalama, saklambaç ve kovalama gibi oyunlar yavru kedinizin gelişimi için faydalıdır.
 
 

 
 

İlginizi Çekebilir: Kediler Kaç Yıl Yaşar?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.