Shih Tzu Köpek Özellikleri

14-09-2020 16:34
Shih Tzu Köpek Özellikleri

Shih Tzu

 

 Shih tzu köpek ırkı birçok hayvan sever tarafından ilgi gören küçük köpek ırkları arasında bulunan süs köpekleridir. Boyutu oldukça küçük olan shih tzu köpek ırkı, boyuna göre fazlasıyla dayanıklıdır. Birçok insanın ilk gördüğünde bir daha dönüp baktığı, görünümüyle oldukça ilgi gören shih tzu köpekler ülkemizde ve dünyada oldukça popüler süs köpekleridir.

 Shih tzu ırkı köpeklerin ortalama yaşam süresi 11 ile 14 yıl arasında değişiklik gösterebilir. Yetişkin shih tzu köpeklerin ortalama ağırlıkları 4 ile 7 kilogram arasında değişirken, yetişkinliklerinde boyutları ise 20 ile 28 santimetre arasında büyümektedir.

 

 

Shih Tzu Karakter Özellikleri

 Shih tzu köpeklerin karakter özellikleri arasında en dikkat çekici özelliği cesur olmalarıdır. Bu minik sevimli canlılar boyutlarına oranla oldukça cesur davranışlar sergileyebilmektedir. Çocuklarla oldukça iyi anlaşabilen shih tzu köpekler, bu karakter özelliği sayesinde çocuklu aileler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Apartman dairelerinde yaşamaya kolayca adapte olabilen bu sevimli canlılar ev içerisinde ise oldukça hareketli ve enerjiktirler. Evin içerisinde gün boyu peşinizde koşturabilen shih tzu köpek cinsinin egzersiz ihtiyacı düşüktür. Ev içerisinde oradan oraya koşturmaları egzersiz ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

 

 

Shih Tzu Bakımı

 Shih tzu köpek bakımında en önemli konu tüy bakımı ve beslenmedir. Shih tzu köpeklerin tüyleri rutin olarak günde 1 kez taranmalı ve tüylerinin bakımı yapılmalıdır. Kafasının üzerinden gözlerine doğru düşen tüyleri kısaltılmalı ya da köpeğinizin görüş açısını engellememesi için toka ile tutturulmalıdır. Shih tzu köpeklerin beslenmeleri de sağlık bir yaşam sürdürmeleri için önemlidir. Mama konusunda oldukça seçici olan bu sevimli canlılar maalesef her mamayı yemiyor. Mama seçimi yaparken premium köpek maması kullanmanızı tavsiye eder, doğru mamayı bulana kadar satın alacağınız mamaların boyutlarını küçük tercih etmenizi öneririz. Tüm sevimli dostların sağlıklı yaşamaları için ihtiyacı olan aşılarını ve rutin veteriner kontrollerini aksatmamanız shih tzu köpek ırkı için de önemlidir. Online petshop mağazamızda satılan köpek tasması, köpek oyuncağı gibi ihtiyacınız tüm köpek eşyaları çeşitlerini hızlı kargo gönderimi, orijinal ürün garantisi ve uygun fiyatla Petza.com.tr’den satın alabilirsiniz.

 

 

 

İlginizi Çekebilir : Pomeranian Köpek Özellikleri ve Bakımı

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.