Scottish Fold Kedi Özellikleri

20-08-2020 13:33
Scottish Fold Kedi Özellikleri

Scottish Fold

 Scottish fold kedi ırkı sevimli görünümü ve küçük kıvrık kulaklarıyla ünlenmiş dünyada oldukça popüler bir kedi cinsidir. Ülkemizde de oldukça popüler olan scottish fold kedi ırkının genetik mutasyonla elde edilmesi oldukça tartışmalara yol açmaktadır. Öyle ki bazı hayvan hakları örgütleri genetik olarak sorunlu olduğunu düşündüğü scottish fold kedilerin üretilmemesi gerektiğini dahi savunmaktadır.

 Scottish fold kedi ırkının yaşam süresi ortalama 12 ile 17 yıl arasında değişmektedir. Erkek scottish fold kedilerin yetişkinliğe eriştiklerinde ağırlıkları 4 ile 6 kilogram arasında değişmekte, dişi scottish fold kedilerin ortalama ağırlıkları ise 2,7 ile 4 kilogram arasında değişiklik göstermektedir.

 


 

 

Scottish Fold Fiziksel Özellikleri

 Scottish fold kedi ırkı orta boyut kedi ırkları arasında bulunmaktadır. En belirgin fiziksel özelliği kıvrık kulakları olan scottish fold kedilerin diğer fiziksel özelliklerine gelin birlikte bakalım;

·Scottish fold kedilerin tüyleri kısadır ancak scottish fold longhair isimli ırkın tüylerinin uzun olduğunu belirtmekte fayda var,


·Bu kedilerin tüyleri tekir, tekir-beyaz, krem, duman, portakal gibi çeşitli renklerde olabilir,

 

·Scottish fold kedilerin göz renkleri ise tüy rengine göre değişiklik göstermektedir, genellikle bakır, kehribar ve altın renkli gözleri vardır,


·Gözleri orta büyüklükte olan scottish fold kedilerin kafaları yuvarlak biçimlidir,

 


 

Scottish Fold Karakteri

 Scottish fold karakteri hakkında söylenebilecek en belirgin özellik uyumluluktur. Oldukça sakin bir yapıysa sahip scottish fold cinsi kedilerin karakter yapıları oldukça sakindir. Çocuklu aileler tarafından oldukça tercih edilen kediler olması tesadüf değildir. Scottish fold kediler çocuklarla en iyi anlaşan kedi ırkları listesinin en başındadır. Bu sevimli canlılar insanlarla birlikte olmaktan çok hoşlanırlar ve evin içerisinde sürekli sizin bulunduğunuz yere gelme eğilimleri vardır. Ailenizdeki her bireye yetecek kadar sevgisi olan bu tatlı kediler tüm bireylere ayrı ayrı ilgi gösterirler. Oyun oynamayı orta düzeyde seven scottish fold kediler şaşırtıcı derecede avcıdır, özellikler uçan canlıları kovalamakta ve yakalamakta ustadırlar.

 Scottish fold kedi ırkı için yaygın olarak bilinen en büyük yanılgı yaşadıkları evde bir kişiyi seçtikleri yönünde kanının olduğudur. Bu kedi ırkı yukarıda da bahsettiğimiz üzere tüm aile üyelerine sevgiyle yaklaşırlar. Sadece bir kişiyi seçip ona ilgi gösterdikleri scottish fold cinsi kedilerin karakteri hakkında bilinen en büyük yanlıştır. Scottish fold kediler kendini sevdirmek istediğinde tam anlamıyla minnoş bir kediye dönüşürler. Kucağınıza ya da uzanırken vücudunuza uzanıp kendini sevdirmekten o kadar çok hoşlanırlar ki uzun süren bu ritüellerden yer geldiğinde sıkılabilmeniz bile mümkündür. Scottish fold kediler diğer kedilerle ve köpeklerle de oldukça iyi anlaşabilen canılılardır. Evinizde scottish fold cinsi kedi dışında başka bir canlı besliyorsanız acaba anlaşabilirler mi diye düşünmenize bile gerek yoktur.

 


 

Scottish Fold Bakımı

 Scottish fold bakımı konusunda en önemli konuların başında kulak bakımı gelmektedir. Kulaklarının rutin olarak kontrol edilmesi ve temizlenmesi enfeksiyon kapma riskini karşı oldukça önemlidir. Orta derecede tüy dökümü olan scottish fold kedilerin rutin olarak kedi tarağı, kedi fırçası gibi kedi eşyaları ile tüy bakımının yapılması gerekmektedir. Haftada 2 ya da 3 kez tüylerinin taranması bu sevimli canlıların ölü tüylerinden arınarak rahatlamasını sağlayacaktır.

 Scottish fold kediler özel bir ırktır ve sağlıklı bir ömür yaşamak için premium kedi maması çeşitleriyle beslenmeleri tavsiye edilmektedir. Zira bu sevimli canlılar beslenme konusunda da oldukça titiz davranmaktadır, beğenmedikleri mamayı aç oldukları halde yememeyi tercih edebilirler. Yavru bir scottish fold kedi sahiplendiğinizde tavsiyemiz ilk önce küçük paket kedi maması çeşitlerini kedinizde test etmeniz ve beslenmesinde kullanacağınız mamaya karar vermenizdir. Aksi taktirde satın aldığınız 10 kg kedi mamasını kedinizin yememesi kötü bir tecrübe olabilir. Su ile arası pek iyi olmayan scottish fold cinsi kedileri ekstrem bir durum olmadığı sürece yıkamak önerilmemektedir. Yıkamak zorunda kalırsanız ılık suyla yıkamanız ve hasta olmaması için havlu ile iyice tüylerini kurutmanız gerekmektedir. Kedinizi yıkamak zorunda kalırsanız kurutmak için asla saç kurutma makinesi kullanmamalısınız. Scottish fold kedilerin tırnakları çok çabuk uzayabilir. Uzayan tırnaklarını rutin olarak kesmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde uzayan tırnakları içe doğru kıvrılarak kedinizin patisine zarar verebilir. Tüm özel ırk kedilerde olduğu gibi scottish fold kedilerin aşılarını düzenli ve eksiksiz şekilde yaptırmanız sağlıklı bir yaşam sürmeleri için önemlidir. Özetle kedinizin rutin veteriner kontrollerini aksatmamanız oldukça önemlidir. Online petshop mağazamızda scottish fold cinsi kedilerin ihtiyacı olan premium kedi mamasıkedi kumu, kedi tarağı, kedi yatağı, kedi tırmalama tahtası, kedi oyuncakları gibi tüm ürünleri bulabilir, Petza.com.tr güvencesiyle satın alabilirsiniz.

 


 

İlginizi Çekebilir: British Shorthair Kedi Özellikleri

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.