Rottweiler Köpek Özellikleri

10-07-2020 14:34
Rottweiler Köpek Özellikleri

Rottweiler Köpek Özellikleri

 

 Rottweiler köpek cinsi güçlü, estetik, bir o kadar da sevimli görünüşüyle dünyada ve ülkemizde oldukça popüler olan bir köpek ırkıdır. Dünya üzerinde bilinen en eski köpek ırklarından olan rottweiler köpek ırkı ülkemizde ne yazık ki saldırgan bir köpekmiş algısıyla karşılanmaktadır. Geçmişin de ve genetiğinde saldırgan özellikler bulundurmayan rottweiler köpekler ne yazık ki ülkemizdeki bilinçsiz insanlar tarafından saldırgan olmaya zorlanıyor. Tarihi roma imparatorluğuna dek dayanan rottweiler köpeklerin en belirgin karakter özellikleri akıllı ve dayanıklı olmasıdır.

 

 Rottweiler köpek ırkının yaşam süresi 8 ile 10 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Yetişkin bir rottweiler yetişkinlik döneminde 56 ile 69 santimetre arasında büyümekte, ortalama ağırlıklıkları ise erkeklerde 60, dişilerde ise ortalama ağırlıkları 42 kilogramdır. Kürkleri çift kaplamalı, kısa, sert ve kalın olan rottweiler cinsi köpeklerin tüy renkleri siyah-maun ya da siyah-bronz rengindedir. Burunları daima siyah olan bu köpeklerin burun delikleri belirgin şekilde geniştir. Rottweiler köpeklerin dudakları ve diş etleri koyu renktedir. Kulakları orta büyüklükte ve öne doğru düşün olan rottweiler köpeklerin gözleri genellikle kahverengidir.


 

 

Rottweiler Köpek Karakter Özellikleri


 Rottweiler köpekler oldukça akıllı ve fiziksel olarak güçlü köpeklerdir. Rottweiler köpeklerin zeki oluşu sebebiyle karakteri, sahibinin yetiştirme tarzına göre şekillenmektedir. Rottweiler köpeklerin yavruluk döneminden itibaren yeteri düzeyde sosyalleştirilmeleri, daha sonraki dönemlerde insanlarla daha uyumlu ve rahat anlaşabilmesi için oldukça önemlidir. Rottweiler cinsi köpekler yeteri kadar sosyalleşmediklerinde agresif bir karaktere bürünebilen canlılardır. Bu nedenle bir rottweiler cinsi köpek sahiplenmek istiyorsanız bu köpekleri uzun süre yalnız bırakmamalısınız. Rottweiler köpeklerin çocuklarla arası her zaman çok iyidir. Yabancılara karşı saldırgan tavır sergilemezler ve kendisine yaklaşan yabancının tehlikeli olmadığına karar verdiklerinde uyumlu davranışlar sergilerler. Kendi cinsi dışında yetişkinlik dönemlerinde diğer köpeklerle genellikle anlaşamazlar. Rottweiler köpek ırkının karakter özelliklerini özetlemek gerekirse: kendinden oldukça emin, sevgi dolu, sadık ve iyi huyludurlar. Yazımızda daha önce de bahsettiğimiz üzere bu köpekler sanıldığı gibi saldırgan köpekler değillerdir.


Rottweiler Köpek Bakımı


 Rottweiler köpek ırkı insanlarla beraber yaşamaktan hoşlanır. Rottweiler köpekleri bahçeniz de ya da dışarıda tek başınıza bırakmayı planlıyorsanız bu durum onları depresyona sokacak ve saldırgan tavırlar sergilemesine neden olacaktır. Rottweiler köpekler evde sizinle birlikte yaşamaktan hoşlanırlar, bu bu köpeğin yaşam alanının doğru seçilmesi önemlidir. Köpeğiniz evde besliyorsanız günlük yapacağınız rutin yürüyüşlerde mutlaka köpek tasması kullanmanız önerilmektedir.

Rottweiler köpeklerin ortalama yaşam ömürleri kısa olsa da bu ömrü uzatmak sizin elinizdedir. Tüm diğer hayvanlarda olduğu gibi bu köpeklerin de rutin veteriner hekim kontrolüne ihtiyaçları vardır. Yaşam sürelerini uzatmak için doğru mama seçimi de bu köpekler için önemlidir. Rottweiler ırkı köpeklerin beslenmesinde premium köpek maması çeşitleri tercih etmeniz gerekmektedir. Son olarak rottweiler ırkı köpeklerin rutin olarak tüy bakımlarının yapılması da önemlidir. Rutin olarak haftada iki kez köpek fırçası ya da köpek tarağı ile tüylerinin bakımının yapılması, rottweiler köpeklerin tüy bakımı için yeterli olacaktır.

 

köpek bakım ürünleri

 

İlginizi Çekebilir: Köpek İsimleri

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.