Pekinez Köpek Özellikleri

17-09-2020 15:56
Pekinez Köpek Özellikleri

Pekinez Köpek

 

 Pekinez köpek ırkı ya da Pekingese köpekler boyutunun küçüklüğü ve sevimliliğiyle popüler olan süs köpekleridir. Küçük ırk köpekler arasında yer alan pekinez köpek cinsi uzun tüyleri ile de dikkat çekmektedir. Pekinez köpeklerin ortalama yaşam süresi 12 ile 15 yıl arasında değişebilir. Yetişkinlik dönemlerinde pekinez köpeklerin ortalama ağırlıkları 3,2 ile 6,4 kilogram arasında değişiklik gösterirken, yetişkin bir pekinez köpek 15 ile 23 santimetre arasında büyümektedir.

 

 

 

Pekinez Köpek Irkı Kökeni

 Pekinez köpek ırkının kökeni Çin’e dayanmaktadır ve bu köpeklerin ortaya çıkış tarihi tam olarak bilinmese de oldukça eskidir. İlk ortaya çıktığımı dönemlerde kötü ruhları kovduğuna inanılan pekinez köpek ırkı kutsal canlılar olarak görülüyordu. Öyle ki eski çağlarda bu köpeği gören herkes selam verir, bu köpekler krallarla birlikte gömülürdü. Pekinez ırkı köpekler 19. Yüzyılda İngiltere’ye getirilerek köpek showlarında yer aldı. Ardından Amerika ve tüm dünyada kısa zamanda ilgi gören pekiniz ırkı köpekler günümüzde ülkemizde de oldukça popüler bir ırk.

 

Pekinez Karakter Özellikleri

 Pekinez köpek ırkının karakter özellikleri arasında en dikkat çekici özellik kuşkusuz cesaretleri, öyle ki bu köpek ırkı boyuna bakmadan korkusuzca herkese kafa tutabilmeleriyle tanınmakta. Kendine güveni çok yüksek olan pekinez köpek ırkı korkusuzca kendinden kat ve kat büyük köpeklere kafa tutabilir. Ne yazık ki bu karakter özellikleri zaman zaman başlarını belaya sokmalarını da beraberinde getirmektedir. İnsanlarla birlikte olmaktan çok hoşlanan pekinez ırkı köpekler yalnız kalmaktan ise pek hoşlanmazlar. Sahibi ve ailesiyle derin duygusal bağlar kurabilirler. Neşeli ve oyuncudurlar ancak oldukça da yaramazdırlar, bunun yanı sıra hassas bir yapıları vardır. Sizi sinirlendirdiklerinde ona kızmanız durumunda tüm gün size küsebilirler. Dostunuzun size küsmesi durumunda oyun oynamaya çok seven bu sevimli canlılara özel üretilen köpek oyuncakları ile gönlünü almanızı tavsiye ederiz.

 Ailesine odaklı yaşayan bu sevimli köpekler doğru eğitimi aldıkları taktirde tüm aile fertleriyle yakın ilişkiler kurabilmektedir. Çocuklarla da arası iyi olan pekinezler çocuklu aileler tarafından da tercih edilebilir. Yabancılara ise her zaman temkinle yaklaşan pekinez ırkı köpekler genellikle dışarıda yapacağınız yürüyüşlerde diğer insanlara ilgi göstermezler. Diğer evcil hayvanlarla ilişkilerinin iyi olduğunu söylemek güçtür, pekinez köpeklerin en iyi evcil hayvan arkadaşı yine kendi ırkından bir köpek olacaktır. Evinizde beslediğiniz diğer canlılarla anlaşabilmesinin yolu biraz zaman ve doğru eğitimdir. Bu sevimli canlılar hakkında bahsettiğimiz tüm karakter özellikleri genel anlamda geçerlidir. Köpeklerin de tıpkı insanlar gibi kendine has karakter özelliklerinin olduğunu unutmamalısınız.

 

 

Pekinez Köpek Bakımı

 Pekinez köpek ırkının bakımı diğer köpeklere oranla daha kolaydır diyebiliriz. Pekinez köpek bakımında en önemli konulardan biri beslenmedir. Bu küçük sevimli köpeklerin sağlıklı bir yaşam geçirmesi için beslenmesinde premium köpek maması çeşitleri ya da pekinez ırkına özel üretilen köpek maması kullanımı tavsiye edilmektedir. Pekinez köpeklerin tüylerinin uzun olması sebebiyle tüy bakımı da pekinez köpek ırkı için önemlidir. Uzun tüylerinin arasına yabancı cisimlerin karışmaması ya da tüylerinin birbirine dolanmaması için haftada en az iki kez tüylerinin köpek tarağı ile taranması gerekmektedir. Pekinez bakımında diş bakımı da önemli konulardandır. Bu sevimli süs köpeklerinin dişlerinin haftada en az bir kez fırçalanması diş sağlıklarını koruması ve diş kaybı yaşamamaları için veteriner hekimlerce tavsiye edilmektedir. Pekinez köpeklerin temiz kalmaları ve güzel kokmaları için yıkanmaları da tavsiye edilmekle birlikte sevimli dostunuzu yıkarken köpeklere özel üretilen köpek şampuanı kullanımına dikkat etmeli, kendi kullandığınız şampuan ya da sabunlarla köpeğinizi yıkamamalısınız. Köpeğinize banyo yaptırdıktan sonra hasta olmaması için iyice kurulamalı, köpeğinizi kuruturken saç kurutma makinesi asla kullanmamalı, köpek havlusu tercih etmelisiniz. Tüm diğer evcil hayvanların sağlıklı bir yaşam için ihtiyaç duydukları düzenli aşılar ve rutin veteriner kontrollerini yaptırmayı ihmal etmeyiniz. İhtiyacınız olan köpek tasması gibi tüm köpek eşyalarını online petshop mağazamızdan güvenle ve uygun fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz.

 

 

 

İlginizi Çekebilir : Pomeranian Köpek Özellikleri ve Bakımı

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.