Papillon Köpek Özellikleri

21-09-2020 13:01
Papillon Köpek Özellikleri

Papillon Köpek


 Papillon köpek ırkı bilinen en eski oyuncak boy köpekler arasında bulunur. İsmini keleği andıran kulaklarından alan bu sevimli Papillon ırkı köpekler günümüzde tüm dünyada ve ülkemizde oldukça bilinen popüler bir köpek ırkıdır. Papillon köpek ırkının ortalama yaşam süresi 13 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterebilmektedir. Yetişkin papillon köpeklerde erkeklerin boyu 20 ile 28 santimetre arasında uzarken, dişi papillon köpeklerin boyu yetişkinliklerinde 18 ile 26 santimetre arasında uzamaktadır. Ortalama ağırlıkları erkeklerde 3,6 ile 4,5 kilogram arasında değişirken, dişilerde 3,2 ile 4,1 kilogram arasındadır.

 Papillon köpek cinsinin renkleri beyaz, kahverengi-beyaz, faw-beyaz, samur, siyah-beyaz ya da kırmızı-beyaz olabilmektedir. Tüyleri uzun ve ipeksi olan papillon köpeklerin tüylerinin üzerinde her renkten lekeler olabilir. Kuyrukları kıvrık biçimde sırtına uzanan papillonların kulakları ise kelebeğe benzemekte ve tüylüdür. Gözleri koyu renk olan papillon köpeklerin burunları hafif sivridir.

 

Papillon Köpek Irkı Kökeni


 Papillon köpek ırkının kökeni oldukça eskiye dayanmaktadır. Tarihi 700 yıl öncesine dayanan papillon köpekler ilk ortaya çıktığı dönemlerde epagneul nain ya da cüce spaniel olarak adlandırılmaktaydı. Sanat dünyasının da ilgisini çekmiş olan bu sevimli canlıların rönesans dönemi dahil olmak üzere birçok dönemde yağlı tablolarda resimleri görülebilmektedir.
 

Papillon Köpek Karakteri


 Papillon köpek karakterinde en göze çarpan özellikleri kendilerine olan güvenleridir. Küçük boyutlu olmalarına rağmen papillon ırkı köpekler kendilerinden kat ve kat büyük köpeklere karşı bile cesur davranışlar sergileyebilmektedir. Apartman hayatına çok kolay alışabilen papillon köpeklerin havlama eğilimleri de mevcuttur. Etrafınızda köpeğinizin havlamasından rahatsız olacağını düşündüğünüz komşularınız varsa bu sevimli canlılara havlama eğitimleri vermeniz gerekmektedir. Oldukça zeki olan papillon köpekler verilen eğitimleri kolaylıkla algılayabilen zekası ile sizleri şaşırtabilir. Oyun oynamayı hem ev içerisinde hem de dışarı oldukça seven bu sevimli canlılarla tüm gün oyun oynayabilirsiniz. İnsanlarla arası oldukça iyi olan bu küçük canlılar, sahiplerine çok fazla bağlanırlar ve bu durum zaman zaman dışarıya karşı koruma amaçlı saldırganlığa dönüşebilmektedir. Özellikle yavruluk dönemlerinde bu köpeklerin yeteri kadar sosyalleştirmeleri ileride saldırganlık davranışları sergilememeleri için önemlidir. Çocuklarla iyi anlaşabilen papillon köpekler, kedilerle de iyi anlaşabilmektedir ancak kendi ırkı dışındaki köpeklerle pek anlaşamazlar. 
 

Papillon Köpek Bakımı


 Papillon köpek bakımı diğer köpeklere oranla daha kolaydır diyebiliriz. Papillon köpeklerin tüyleri uzun olsa da bu sevimli canlılar çok fazla tüy dökmezler. Haftada bir kez tüylerinin köpek tarağı ile bakımının yapılması yeterli olmaktadır. Papillon köpeklerin tırnakları çabuk uzayabilir, tırnaklarının uzadıktan sonra kıvrılıp patilerine batmaması için düzenli olarak kısaltılmalıdır. Bu sevimli canlıların kulaklarına zaman zaman yabancı cisimler girebilmekte, özellikle dışarıda yaptığınız yürüyüşlerden sonra papillon köpeklerin kulaklarını kontrol etmeniz tavsiye edilmektedir. Papillon köpeklerin beslenmesinde premium köpek maması tercih edilmesi sağlıklı bir yaşam sürmeleri için önemlidir. Köpeğiniz için ihtiyacınız olan köpek tasması, köpek mama kabı gibi tüm köpek eşyaları çeşitlerini online petshop mağazamız Petza.com.tr’den orijinal ürün garantisi, hızlı kargo gönderimi ve uygun fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz.
 
 
 
 

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.