Köpeklere Kıyafet Giydirmek Zararlı Mı?

13-11-2020 12:45
Köpeklere Kıyafet Giydirmek Zararlı Mı?

Köpekleri Giydirmek İçin 5 Neden

 Bir köpek sahibi olsanız da olmasanız da özellikle kış aylarında köpeklere kıyafet giydirildiğini sık sık görmüşsünüzdür. Peki, genellikle küçük ırk köpeklere ya da tüyleri kısa olan köpeklere giydirilen köpek kıyafetleri gerçekten faydalı mı? Köpeklere kıyafet giydirilmeli mi? Köpeklere kıyafet giydirmek zararlı mı? Köpeklerin kıyafetlere ihtiyacı var mı? Gibi soruların cevabını 5 madde ile bulmaya çalışalım.

 

 

1-Köpek Kıyafetleri Sıcak Tutar

 İnsanlar gibi köpekler de soğuk havalarda üşürler. Özellikle kış aylarında, köpeğinize evde bakıyorsanız egzersiz için dışarı çıktığınızda köpeğinizin üşümesi oldukça olasıdır. Bu nedenle köpeğinizi korumak ve hasta olmasını önlemek için kış aylarında köpek montu, köpek sweat t-shirt, köpek kazağı gibi köpek kıyafetleri ile köpeğinizi soğuğa karşı korumanız tavsiye edilmektedir.

 

 

2-Tüyleri Kısaltılan Köpekler Üşür

 Zaman zaman köpeklerin tüylerinin kısaltılması gerekebilir. Örneğin köpeğiniz bir operasyon geçirmişse ve bu nedenden ötürü tüyleri kısaltıldıysa ya da köpeğinizin tüylerini kendi isteğinizle kısalttıysanız köpeğinizin üşümesi muhtemeldir. Köpeklerin tüyleri onları sıcak tutan tek giysileridir ve tüyleri olmadan soğuk havalardan oldukça kolay etkilenip hasta olabilirler.

 

 

3-Köpeğiniz Kıyafet Giydiğinde Daha Az Kirlenir

 Köpek kıyafetleri kullandığınızda sevimli dostunuz toz, toprak, yağış gibi nedenlerden ötürü daha az kirlenecektir. Özellikle rutin egzersizler için köpeğinizle dışarıya çıktığınızda hava yağışlıysa köpeğinizin ıslanarak kokmasını engellemek için köpek yağmurluğu tercih etmelisiniz. Böylece köpeğinizin ıslanarak kötü kokmasının önüne geçebileceğiniz gibi köpeğinizin üşüyerek hasta olmasının da önüne geçebilirsiniz. Ayrıca köpeğinizin patileri de yapacağınız yürüyüşlerde kolaylıkla kirlenmekte ve evinize kir dışında mikroplar da getirmektedir. Köpeğiniz için satın alacağınız köpek galoşu ile köpeğinizin patilerinin kirlenmesini önleyebilir, mikropları evinizden uzak tutabilirsiniz. Tüm ırklar için özel olarak tasarlanmış pawz köpek galoşu modellerine online petshop mağazamız Petza.com.tr’den ulaşabilirsiniz.

 

 

4-Köpek Kıyafetleri Zararlı Güneş Işınlarından Korur

 Köpeklerin cildi de biz insanlar gibi güneş ışınlarından olumsuz etkilenebilmektedir. Özellikle yaz aylarında köpekler de sıcak havalardan olumsuz etkilenebilmektedir. Havanın çok sıcak olduğu ve güneşin en tepede olduğu saatlerde köpeğinizle yürüyüşe çıkmamanız önerilmektedir. Ancak çıkmanız gerekiyorsa köpeğinizi köpek kıyafetleri ile güneş ışınlarından korumanız gerekmektedir. Köpekler için özel olarak üretilen köpek t-shirtlerinin yaz aylarında köpeklerinizi güneş ışınlarından korumak için kullanılması tavsiye edilmektedir.


 

5-Yanlış Köpek Kıyafeti Seçimi Köpeğinizi Huzursuz Eder

 Köpeğiniz için bir kıyafet satın alacağınızda dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Köpeğiniz için satın alacağınız köpek kıyafeti köpeğinizin içerisinde rahat edebileceği bir kıyafet olmalıdır, aksi taktirde köpeğiniz kıyafet içerisinde huysuzlaşarak agresif tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle köpek kıyafeti satın alırken ilk dikkat edilmesi gereken köpeğinizin boyutuna uygun olması, köpek kıyafetlerinin köpeğinize bol ya da dar değil tam anlamıyla ölçülerine uymasıdır. Köpeğinize satın alacağınız köpek kıyafetinin kumaş kalitesi de köpeğinizin kıyafet içerisindeki konforunu sağlayan diğer en önemli faktördür. Kendimiz için satın alacağımız kıyafetler için kumaş kalitesine nasıl dikkat ediyorsak köpeğimiz için de satın alacağımız köpek kıyafetinin üretildiği kumaşa ve kalitesine dikkat etmeliyiz. Aksi taktirde kötü bir kumaştan üretilen köpek kıyafeti köpeğinizi sürekli olarak kaşındırabilir ve köpeğiniz kıyafetin içerisinde mutsuz olabilir. Özetle köpeğinize bir köpek kıyafeti satın almadan önce kıyafetin markasına, üretildiği kumaşın kalitesine, köpeğinizin boyutlarına uygun olup olmadığına dikkat etmeli ve en önemlisi köpeğinizin ölçülerine doğru şekilde sahip olduktan sonra köpek kıyafeti satın almanız tavsiyemizdir.

 


 

İlginizi Çekebilir: Köpekler Kış Aylarında Üşür Mü?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.