Köpeklerde Tüy Dökülmesi

28-07-2022 15:02
Köpeklerde Tüy Dökülmesi

Köpeklerde Tüy Dökülmesi

 Köpekler de tıpkı diğer canlılar gibi dönem dönem tüy dökülmesi yaşayabilirler. Ancak köpeklerde tüy dökülmesi izlenmesi ve dikkate alınması gereken bir durumdur. Köpeğinizin ne kadar tüy döktüğüyle ilgili olarak bu bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Köpeklerde tüy dökülmesi durumu köpeğinizin yaşamının her döneminde karşılaşabileceği bir sorun olabilir. Ancak yaşlı bir köpeğin tüy dökülmesi sorunu yaşaması ile yavru köpek tüy dökülmesi durumu aynı soruna işaret etmeyebilir.

 

 Diğer canlılardan farklı olarak köpeklerde tüy dökülmesinin nedeni bit, mayt ya da pire gibi parazitlerden kaynaklanıyor olabilir. Özellikle köpeğinizin tüyleri dairesel şekilde ya da düzensiz bölgelerde dökülüyorsa bu bir sağlık sorunudur demek mümkündür. Köpekler bu gibi parazitler sebebiyle tüy dökülen yerleri çok fazla kaşıyabilir ve bu durum da yaralar oluşmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu dökülmeler git gide artarak köpeğinizin tüm derisini sarabilir ve böyle bir durum yaşarsanız mutlaka ilk önce veteriner hekime kontrol ettirmeniz gerektiğini unutmayın. Köpeklerde aşırı tüy dökülmesi ve kaşıntı ciddiye alınacak bir durumdur.

 

 Köpeklerde tüy dökülmesi beslenmeyle de ilgili bir durum olabilir. Köpeğinize verdiğiniz köpek maması çeşitleri zaman zaman köpeğinizde tüy dökülmesine sebep olabilmektedir. Bu nedenle köpeğiniz normalden daha fazla tüy döküyorsa ve yakın zamanda farklı bir köpek maması kullanmaya başladıysanız bu ihtimali de göz önünde bulundurmalısınız.


 

Köpeklerde Tüy Dökülmesine Ne İyi Gelir?

 Köpeklerde tüy dökülmesini tedavi etmek için öncelikle köpek bakımı konusunda özverili davranmak gereklidir. Peki, köpeklerde tüy dökülmesine ne iyi gelir? Gelin bu konuya birlikte bakalım. Öncelikle köpeğinizin yaşadığı alanın temiz olmasına özen göstermeli, köpeğiniz için steril bir yaşam alanı yaratmalısınız. Köpeğinizin cildin de alerji ya da parazit gibi sorunlar varsa yukarıda belirttiğimiz gibi mutlaka veteriner hekime götürmeniz gerekmekte ve hekiminizin önerdiği köpek tüy dökülmesi ilaçlarını düzenli olarak kullanmanız tedavi için önemlidir.

 

 Köpeğinizin kaşıntısını engellemek ve tüy dökülmesini azaltmak için dermatolojik olarak onaylanmış köpek şampuanı çeşitlerini tercih etmelisiniz. Köpeğinizin köpek maması çeşidini de yine tüy güçlendirici mamalar tercih ederek değiştirmeniz faydalı olacaktır. Bakteri ve parazitlerden kurtulmak için köpeğinizin yaşam alanını, özellikle köpek yatağı kullanıyorsanız köpek yatağını steril hale getirmek de faydalı olacaktır. Köpeklerde tüy dökülmesi için vitamin desteği almak da köpeğinizin tüylerinin daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur.





 

 

 

 







İlginizi Çekebilir: Köpek Yatağı Nasıl Seçilir?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.