Köpeklerde Tüy Bakımı

23-11-2020 11:45
Köpeklerde Tüy Bakımı

Köpek Tüy Bakımı

 Köpekler postu olan canlılardır ve tüyleri onların soğuk hava gibi dış etkenlerden korumaya yarar. Aynı zamanda görünümlerini de oldukça sevimli hale getiren köpek tüyleri, köpeğin ırkına göre uzun ya da kısa, düz ya da kıvırcık gibi farklı şekillerde çıkabilmektedir. Her köpeğin tüylerinin bakıma ihtiyacı vardır ve köpek bakımında tüy bakımı önemli bir konudur. Köpek tüy bakımı düzenli olarak yapılmadığı taktirde yaşadığı alanda kolayca her alanı dökülmüş tüyler kaplayabilir. Bu durum hem hijyenik bir ortamın sağlanmasını engeller hem de köpeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Düzenli olarak tüy bakımı yapılmayan köpekler ölü tüylerini postundan atmak için patileriyle kaşınacaktır ve bu durum her ne kadar tehlikeli gibi gözükmese de köpeğinizin patisiyle kaşınırken derisinde açacağı küçük bir çizikten mikrop kaparak hasta olma olasılığı hiç de az değildir.

 Köpeklerde tüy bakımı genellikle rutin olarak haftada bir kez yapıldığında yeterli gelmektedir. Ancak köpeğinizin tüyleri ırkına göre değişiklik gösterebilir ve bu durumda tüy bakımını daha sık gerçekleştirmeniz gerekebilir. Ayrıca tüy dökümünün yaşandığı mevsimsel geçişlerde köpeğinizin tüy bakımını günde en az bir kez köpek tarağı ya da köpek tüy toplama eldiveni gibi köpek malzemeleri kullanarak gerçekleştirmeniz tüy bakımında önemlidir.

 

 

Yavru Köpeklerde Tüy Bakımı

 Yavru köpeklerde tüy bakımı özellikle ilk aylarda her gün düzenli olarak yapılmalıdır. Yavru köpeğinizin tüy bakımını her gün yapmanızın temel amacı köpeğinizin ölü tüylerden arınmasına yardımcı olmanın yanında köpeğinizin vücuduna da hakim olmanızı sağlamaktır. Köpeğinizin vücudunu yavruluk döneminden itibaren tanımanız herhangi bir sağlık sorunu yaşadığında hızlıca farkına varabilmenizi sağlayacaktır.

 Yavru köpeğinizin cinsi ne olursa olsun her gün tüy bakımını yapmanız gerekmektedir. Tüylerinin boyutunu kısa ya da uzun olmasına bakılmaksızın köpekler tüylerinin taranmasından ve okşanmasından hoşlanmaktadırlar. Bu nedenle özellikle köpeğiniz yavruyken onu tüy bakımı konusunda alıştırmalısınız. Böylece köpeğinizin tüy bakımını yetişkinlik döneminde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Köpeğinizin tüy bakımını yaparken köpekler için özel olarak üretilen köpek tarağı ya da köpek fırçası kullanmalı, kendi kullandığınız tarak vb. eşyalarla tüy bakımını yapmamalısınız. Birçok farklı markanın birçok farklı köpek tarağı modellerine online petshop mağazamızdan ulaşabilir, kolayca satın alabilirsiniz. Köpeğinizin tüy bakımını yaparken kullanacağınız köpek taraklarının sivri uçlu olmadığından emin olmalı ve köpeğinizi tararken baştan aşağı tüm postunu taradığınızdan emin olmalısınız.

 


 

İlginizi Çekebilir : Köpeklere Kıyafet Giydirmek Zararlı Mı?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.