Köpeklerde Kusma

25-12-2020 17:30
Köpeklerde Kusma

Köpekler Neden Kusar

Köpekler neden kusar? Bu sorunun birçok farklı yanıtı olsa da köpekler neden kusar sorusunun cevabı genellikle mide sorunlarıdır. Köpeklerin kusması insanların kusması gibi oldukça doğaldır ve endişeye kapılmanıza gerek yoktur. Köpeklerin oldukça sağlam bir bünyeleri ve mideleri vardır. Tıpkı bizler gibi köpekler de midesini rahatsız eden yiyecekler yediklerinde kusma eğilimi gösterirler. Köpeklerde kusma genellikle önemli olmasa da uzun süre tekrar eden kusmalar ya da kanlı kusmalar fark ederseniz durumu önemsemeli, köpeğinizi oldukça yakından takip edip gözlemlemelisiniz.

Köpekler hemen hemen gördükleri her şeyin tadına bakmak isteyen canlılardır. Bu durum zaman zaman köpeklerde kusmaya da neden olabilir. Köpeğiniz kustuğunda ilk yapmanız gereken köpeğinizin kusmuğunu temizlemeden önce incelemek olmalıdır. Kusmuğu incelemek köpeğinizin neden kustuğu hakkında size bilgiler verebilir. Örneği köpeğinizin kusmuğunda katı yiyecekler görürseniz bu yiyeceklerin köpeğinizi rahatsız ettiğini kolayca anlayabilirsiniz. Ancak köpeklerin tıp kı bizler gibi üşüttüğünde ya da hasta olduklarında da kustuklarını unutmamalısınız.


  


Köpeklerin Kusma Nedenleri

Köpeklerin kusma nedenlerini öğrenmenin en doğru yolu köpeğinizin ne yaptığı, ne yediğinden haberiniz olması ya da veteriner hekim kontrolüne başvurmak olsa da köpeklerde kusmanın en yaygın nedenleri aşağıdaki gibidir.


1. Denize Girme: Köpekler özellikle yaz aylarında serinlemek için denize girmeyi seven canlılardır. Yüzme sırasında tuzlu su yutan dostlarımız genellikle kusmaktadır.

2. Üst Solunum Yolu Hastalıkları: Köpekler de bizler gibi hasta olduklarında burun ve boğaz akıntıları sorunu yaşarlar. Bu akıntılar yemek borusundan geçerek midelerini rahatsız edebilir, köpeğiniz bu nedenle kusabilir.

3. Ot Yeme: Köpekler dışarıda dolaşırken ot yemekten hoşlanan canlılardır. Fazlaca ot yiyen köpeklerde kusma sıklıkla görülür. Ot yemekten ötürü görülen kusmalar tehlike içermemektedir.

4. Yabancı Cisim Yutma: Köpekler yabancı cisim yutmaya oldukça yaygın canlılardır. Özellikle yavru bir köpeğiniz varsa sık sık yabancı cisimleri yutması olasıdır. Midede sindirilemeyen bu yabancı cisimler köpeğinizin sık sık kusmasına neden olabilmektedir.

5. Çok Fazla Ya Da Hızlı Mama Tüketimi: Çok uzun süre aç kalmış ya da obez bir köpeğiniz var ise çok fazla köpek maması yemekten ya da çok hızlı yemekten kusma eğilimi gösterebilir. Ayrıca köpeğinizin beslenmesinde kullandığınız köpek mamasını aniden değiştirmeniz de köpeğinizin kusmasına neden olabilmektedir.

Köpeğinizin kusması genellikle korkutucu bir durum olmasa da kusmalar uzun süre devam ederse dikkate alınmalı ve köpeğinizi tedbir amaçlı veteriner hekim kontrolüne götürmelisiniz.

 

 

 

İlginizi Çekebilir: Köpekler Kaç Yıl Yaşar?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.