Köpekler Kaç Saat Uyur?

22-08-2022 16:03
Köpekler Kaç Saat Uyur?

Köpekler Kaç Saat Uyur?

 Köpekler de tıpkı insanlar gibi farklı karakterde canlılardır. Öyle ki ırkı aynı olan iki farklı köpek gün içerisinde birbirinden farklı saatlerde ve uzunluklarda uyuyabilir ve bu durum kesinlikle köpeklerin kendine has yapılarından kaynaklanmaktadır. Peki ortalama bir kanıya varmak için köpekler kaç saat uyur? Sorusunun cevabı nedir? Gelin birlikte bu konuyu inceleyelim.

 Köpeklerin uyku süreleri özellikle yaşa göre değişse de ortalama olarak köpekler günde 9-14 saat uyuyabilirler. Bu süre köpeğinizin ırkına, boyutuna ve yaşına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin yavru köpekler günde 20 saate kadar uyuyabilmektedir. Yavruluk döneminde köpeklerin gelişim sürecinin çok hızlı olması ve yavru köpeğinizin uyanık kaldığı sürede sürekli hareket halinde olması köpeğinizin uzun uykulara olan ihtiyacını arttırmaktadır. Tahmin edebileceğiniz üzere köpeğiniz gelişimi için de uzun süren uyku saatlerine ihtiyaç duymaktadır. O nedenle köpekler kaç saat uyur? Sorusunun yavru köpekler günde kaç saat uyur? İçin olan kısmında uzun süren uyku saatlerinden endişelenmemek gerekir.

 Köpeklerin uyku saatleri ırkları ve boyutlarıyla da ilgilidir. Bu nedenle köpeğinizin ırkı ve ırkına bağlı olarak boyutu gün içerisinde uyuduğu saati belirleyici konumundadır. Büyük ırk köpekler genellikle küçük ırk köpeklere oranla daha çok uyumasıyla bilinirler. Peki, büyük ırk köpekler günde kaç saat uyur? Büyük bedenlerini hareket ettirmek tahmin edebileceğiniz üzere küçük ya da orta ırk köpeklere oranla onları çok daha fazla yoracağından daha fazla uykuya ihtiyaç duyarlar. Boyut olarak daha küçük ya da orta ırk olan köpekler ise ortalama sayılabilecek saatlerde uykuya ihtiyaç duyar ve ilk paragrafta belirttiğimiz 9-14 saat arası uyku onlar için yeterlidir.

 

Rahat Bir Uyku İçin Köpeğinize Alan Yaratın

 Köpeğiniz normalin dışında olarak fazla ya da az uyku uyuyor olabilir. Fazla uyku genellikle köpek sahiplerinin endişelendiren bir durum olsa da aslına bakılırsa köpeklerin normalden daha az uyuması daha büyük bir problemdir. Köpekler bilindiği üzere gün içerisinde en az 2 kez gezdirilme ihtiyacı duyarlar ve günde en az 2 kez bile dışarı çıkıyor da olsa köpeğinizin sağlıklı bir uyku uyuması şarttır. Eğer köpeğiniz normal sayılabilecek saat aralıklarından daha az uyku uyuyorsa ilk olarak yapmanız gereken köpeğinize uyku için ayrılan alanı gözden geçirmek olabilir.

 Öncelikle köpeğinizin rahatça dinlenebileceği ve uyuyabileceği bir alana ihtiyacı vardır ve bu alan tamamen ona ait olmalıdır. Ev içerisinde ya da dış mekanda köpeğinize ait köpek yatakları edinmeniz köpeğinizin rahatça dinlenebilmesi ve uyuyabilmesi için önemlidir. Köpeğinizin zaten bir alanı ya da köpek yatağı varsa ve yine de normalden az uyuyorsa bulunduğu alanda değişiklik yapmayı deneyebilirsiniz. Köpeğinizin onun için yarattığınız alanda uyumaktan hoşlanmıyor ya da o alandaki gürültü gibi dış etkenlerden etkilenerek uykuya dalamıyor olabilir. Köpeğiniz için tüm bu koşulları sağladıktan sonra alan değişikliğiyle de bir sonuç alamadıysanız dostunuzu mutlaka bir veteriner hekim kontrolüne götürmelisiniz.
 
 
 
 

 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.