Köpek Yatağı Nasıl Seçilir?

18-03-2022 14:04
Köpek Yatağı Nasıl Seçilir?

Köpek Yatağı Nasıl Seçilir?

 Köpek yatağı seçerken önemli olan bazı kriterler bulunmaktadır. Bunlardan ilki köpeklerin boyutlarıdır. Büyük ırk köpek ile küçük ırk köpeğin aynı yatakta yatması pek mümkün değildir. Bundan dolayı büyük köpek yatağı ya da yavru köpek yatağı gibi köpeklerin boyutuna uygun bir köpek yatak seçimi yapılmalıdır. Bunun için ise köpeklerin burnunun ucundan kuyruk bitimine kadar ölçülebilmektedir. Çıkan sonuca ise 20 cm civarında eklenerek o boyutlara uygun bir yatak alınabilir. Örnek vermek gerekirse herhangi bir köpeğin boyu 70 cm ise 90 ya da 95 cm'lik bir yatak seçmek en ideali olacaktır. Dikkat edilmesi gereken ikinci nokta ise köpeğin uyuma şeklidir. Her köpeğin uyuma biçimi birbirinden farklıdır, bazıları uzanarak uyumayı severken bazıları da kıvrılarak uyumayı sever. Bunlara ek olarak daha farklı uyuma tarzlarına sahip köpekler de bulunmaktadır. Bu gibi detaylar gözlemlenerek köpekler için yatak seçimi en uygun şekilde yapılmalıdır. Üçüncü önemli nokta ise yatak malzemesinin kalitesidir. Köpeklerin yatakları uzun süre boyunca kullanacakları düşünüldüğünde hem yatağın kalitesi hem de yatağın ömrü için kullanılan malzeme oldukça önemlidir. Bunların yanında o malzemeye köpeklerin alerjisi var mı ya da koku yapar mı, kolay yıkanabilir mi, bunlar gibi noktalar da malzeme kalitesinin önemini gösterir. Dördüncü önemli nokta ise üçüncü maddeyle doğru orantıda olan konfordur. Köpekler için neredeyse en önemli olan nokta konfordur denilebilir. Yatağın içinde bulunan yumuşak dolgular köpeklerin daha konforlu ve rahat olmasını sağlayacaktır. Hatta hafızalı sünger olarak bilinen ve ilk kullanım sonrası kullananın şekline uyum sağlayan köpek yatakları modellerine göz atılabilir. Beşinci ve son önemli madde olarak ise mevsim koşullarından bahsedilebilir. Köpekler değişen mevsim koşullarına göre farklı uyuma şekilleri sergileyebilirler. İstisnalar dışında genelde yaz aylarında uzanarak yatarken, kış aylarında ise kıvrılarak yatarlar. Bu gibi faktörler göz önüne alınarak hareket edilmelidir. Ayriyeten yaz aylarında sıcaktan dolayı daha serin bir materyale sahip köpek yatağı modelleri tercih edilmelidir. Yaz aylarında peluş ya da yünlü bir yatak tercih etmek zaten yüksek olan ısı derecesini daha da yukarıya çıkaracağından son derece yanlış bir seçim olacaktır.
 

 

Köpek Yatağı Modelleri

 Piyasada birbirinden farklı köpek yatağı modelleri bulunmaktadır. Bu modellerin neredeyse hepsi rahat modellerdir fakat bazıları köpekler için daha rahat olan modellerdir denilebilir. Köpek yatağı modelleri arasından en çok tercih edilen modellerden birisi yuvarlak köpek yataklarından bahsetmek gereklidir. Evcil hayvan sahiplerinin en fazla tercih ettiği yatak çeşitlerinin başında, yuvarlak model yataklar gelmektedir. Kıvrılarak yatan köpekler için oldukça ideal bir yatak modelidir. Soğuk havalarda da kullanıma uygun olan yuvarlak köpek yatağı genellikle iç mekanda kullanılır, yağmurlu ve karlı havaların dışında dışarıda kullanılsa da tam anlamıyla dış mekan köpek yatağı arasında yer alır demek doğru bir ifade olmaz. Bir ayrım olmaksızın hem küçük ırk hem de büyük ırk köpek yatağı modelleri arasında yer alır. Başka bir yatak çeşidi olan oval tipteki yataklar da köpek sahipleri tarafından sık tercih edilmektedir. Fakat bu yatak türü için büyük ırk köpek yatağı denilebilmektedir. Bunun nedeni ise genellikle büyük ıklar için tercih edilen bir yatak olmasıdır. Yuvarlak tip ve yastık tipteki yatakların birleşimi gibi olan oval yataklarda yine kenarları yüksek seçmek köpeğinizin konforu için önemli bir etkendir. Peluş köpek yatağı, süs köpekleri ve yavru köpekler için üretilmektedirler. Peluş malzemeden yapılırlar ve oldukça rahattırlar. Küçük ırk köpek yataklarından biridir. Çadır tip olarak da bilinen bu yatakların kapalı olması köpekleri rahat ve güvende hissettirebilmektedir. Genelde peluş malzemelerden rahat ve konforlu yapılmaktadır. Bu yüzden iç mekan yatağıdır demek doğru olacaktır fakat farklı malzemelerden yapılarak dışarıda da kullanılması mümkün olabilir. Bir diğer yatak modeli de paspas türü köpek yataklarıdır, battaniye olarak da bilinir. Bu köpek yatağı büyük köpek yatağıdır ya da küçük köpek yatağıdır diye bir ayrım yapılamaz.
 
 
 

Köpek Yatağı Fiyatları 

 Köpek yatağı fiyatları modelleri kadar değişiklik göstermektedir. Bu nedenle piyasada bulunan birbirinden farklı köpek yatağı modelleri arasından seçim yaparken dikkatli olunmalıdır. En güvenilir yerden en uygun fiyatlı olan ürün seçilmelidir. Seçim yaparken de alınan ürünün kalitesinden ve ürünün içerisinde kullanılan malzemenin kalitesinden emin olunmalıdır. Köpek yatakları fiyatları kullanılan malzemenin kalitesini, markasına ve menşeine göre değişiklik gösterebilmektedir.
 
 
 
 

 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.