Köpek Tuvalet Eğitimi

22-07-2020 13:55
Köpek Tuvalet Eğitimi

Köpek Tuvalet Eğitimi

 Köpek tuvalet eğitimi köpeklere verilecek temel eğitimlerin ilkidir. Özellikle evde beslediğiniz bir köpeğiniz varsa bu durum daha da önemli bir konudur. Öncelikle köpeklere tuvalet eğitimi vermek için belirlediğiniz bir alan olmalıdır. Köpeğinizin evin içerisinde belirlemiş olduğunuz bir alana tuvaletini yapmasını istiyorsanız iç mekan tuvalet eğitimi yöntemi, köpeğinizin dışarıda tuvaletini yapmasını istiyorsanız dış mekan tuvalet eğitimi yönetimini kullanmalısınız.

 

Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi

 Yavru köpek tuvalet eğitimi sanıldığı kadar zor bir eğitim değildir. Yavru köpeğinize eve girdiği ilk anda tuvalet eğitimi vermeye başlayabilirsiniz. İlk olarak köpeğinizin tuvaletini yapacağı alanı netleştirmelisiniz. Yavru köpeklere tuvalet eğitimi verirken akşam saat 18:00’dan sonra mama vermeyi kesmelisiniz. Böylece köpeğiniz kontrol altında olmadığı zamanlarda istenmeyen yanlış yere tuvalet yapımının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca yine akşam saat 19:00’dan sonra su vermeyi de kesmeniz önerilmektedir. Ancak bu tavsiyeleri yaşadığınız iklim şartlarını göz önünde bulundurarak uygulamanızda fayda var, zira çok sıcak bir iklimde minik dostlarımızı uzun süre susuz bırakmak oldukça tehlikelidir.


 

Evde Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi


 Köpeğinizin tuvaletini yapacağı bölgeye karar verdikten sonra seçtiğiniz bölgeyi gazete kağıtları ile kaplamalısınız. Bu noktada önemli olan gazete kağıtlarının geniş bir bölgeyi kaplamasıdır, bu alanı geniş tutabildiğiniz kadar geniş tutmanız önemlidir. Köpeğinizin tuvaletinin geldiğini fark ettiğinizde köpeğinizle beraber bu alana gelmeli ve köpeğiniz tuvaletini yapana kadar bu alanda beklemelisiniz. Köpeğiniz ilk denemelerinde tuvaletini gazete kağıdının dışını yapması gayet normaldir. Bu durumda gazete kağıdına köpeğinizin tuvaletinin kokusunun geçmesini sağlayarak bir sonrakinde gazete kağıdının üzerine yapmasını sağlayabilirsiniz. Köpeğinizin doğru alana tuvaletini yaptığında ona övgüyle yaklaşmalı motive etmelisiniz. Böylece köpeğiniz yaptığı hareketin doğru olduğunu anlayacak ve tekrarlayacaktır. Köpeğinizi ödüllendirmek ve motive etmek adına köpek ödül maması da verebilirsiniz. Köpeğiniz doğru alana tuvaletini yaptıkça gazete kağıtlarının kapladığı alanı küçültebilir, yavaş yavaş sabit bir alana dönüştürebilirsiniz. Yavru köpeklerin bu eğitimi almaları ortalama olarak bir hafta sürmektedir. Eğitim boyunca sabırlı ve kontrolcü olmanın başarının sırrı olduğunu aklınızdan çıkarmamalı, köpeğinize asla kötü davranmamalısınız. Köpeklerin de kediler gibi köpek tuvaleti kullanabildiklerini söylemekte de yarar var. Petshop mağazamızdan kolayca temin edebileceğiniz, köpek çiş pedi gibi köpek tuvaleti ürünlerini evinizde uygun bir yere yerleştirerek köpeğinizin kullanımına sunabilirsiniz.


Dışarıda Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi


 Köpeğinizin dışarıya tuvaletini yapmasını istiyorsanız dışarıda yavru köpek tuvalet eğitiminde dikkatli olmanız gereken bazı konular bulunmaktadır. Öncelikle bilmeniz gereken en önemli konu köpekler köpek maması yedikten sonra genellikle 10 dakika içinde tuvalete girme ihtiyacı duymaktadır. Bu nedenle köpeğinizin tuvalet ihtiyacını takip etmeniz gerekmektedir. Ev içerisinde olduğu gibi dışarıda da köpeğinizin tuvaletini yapacağı alanı belirlemelisiniz. Köpeğinizi seçtiğiniz alana götürdüğünüzde tasmasını çözmeli ya da tasma kayışının mesafesini uzun tutmalısınız. Köpeğinizi her tuvalet ihtiyacında aynı alana götürmeniz oldukça önemlidir. Her tuvalet ihtiyacında köpeğiniz aynı alana geldiğini birkaç sefer sonra anlayacak ve bu alanın onun tuvaletini yapacağı alan olduğunun farkına kolayca varacaktır. Köpeğinizi tuvalete çıkarırken dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise her gün aynı saatlerde gerçekleştirmektir. Köpeklerin bünyeleri oldukça dakiktir, sizin de bu rutini belirlemeniz ve aksatmamanız gerekir. Köpeğinizi tuvalete çıkarma rutininiz sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez olmalıdır. Köpeğinizle dışarı çıktığınızda mutlaka köpek tasması kullanmalı ve köpeğinizin tuvalet rutinini korumak adına her gün aynı saatlerde çıkmaya özen göstermelisiniz.

 

 

İlginizi Çekebilir: Köpekler Nasıl Yıkanır?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.