Köpek Tasması Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

20-05-2021 12:17
Köpek Tasması Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek Tasması Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Köpeklerimiz için her şeyin en uygununu ve iyisini seçmek için oldukça fazla çaba harcarız. Çok iyi şekilde araştırıp köpeklerimizin mamasından tutun da bakım ürünlerine kadar detaylı bir şekilde araştırırız. Elbette onlara en iyisini sağlamak bizlerin sorumlulukları arasındadır. Köpeklerimiz için mama oldukça önemlidir fakat mamanın yanı sıra onlar için önemli olan bir diğer şey ise köpek tasmalarıdır. Köpekler için tasma satın alırken nelere dikkat edilmeli? Sorusu oldukça yaygın bir şekilde internet ortamında aratılmaktadır. Köpek tasması seçiminde öncelikli olarak dikkat etmemiz gereken şey köpeğimizin cinsi, kilosu ve boyu olmalıdır. Her köpek cinsi için hemen hemen her boyutta köpek tasması çeşitleri bulunmaktadır. Küçük bir köpeği büyük cins köpekler için üretilmiş bir tasmayla gezdiremez ya da eğitemezsiniz. Aynı şekilde büyük bir köpeği de küçük cinsler için üretilmiş köpek tasmalarıyla gezdirmek uygun değildir. Böyle bir durumda köpekleri zapt etmeniz için onların vücut yapısına uygun köpek tasması almak çok daha doğrudur. Aynı zamanda köpekler için tasma seçerken amacına uygun tasma seçimi yapmamız gerekmektedir. Köpek tasmaları sıklıkla köpekleri eğitmek, gezdirmek amaçlı kullanılmaktadır. Köpekler için tasma oldukça gerekli bir aksesuardır. Bazı kişiler lüks olarak baksa da köpek sahipleri köpek tasmalarının ne kadar gerekli bir araç olduğunu bilir. Her köpek sahibinin mutlaka sahip olması gereken bir aksesuardır.
 
 

Köpek Tasması Çeşitleri

Köpek tasması çeşitleri amaçlarına göre değişiklik göstermektedir. Köpek tasmaları oldukça çeşitli aksesuarlardır. Her köpeğe her tasma uygun olmayabilir. Köpekleriniz için en uygun köpek tasması çeşidini dikkatli bir şekilde araştırmamız gerekmektedir. Köpek tasması çeşitlerine bakarsak genel olarak ikiye ayrılır; köpek boyun tasması ve köpek göğüs tasması. Köpek boyun tasmaları oldukça çeşitlidir. Köpek boyun tasması çeşitleri hem sadece aksesuar amaçlı hem de köpek gezdirme tasması amaçlı kullanılabilir. Köpek boyun tasması seçerken köpeklerimizin boyun kemiklerinin sağlığını göz önünde bulundurmalıyız. . Köpek boyun tasması doğru kullanıldığı takdirde köpek sahipleri tarafından tercih edilen bir köpek tasması modelidir. Önemli olan boyun tasmasının köpeğinize zarar vermemesi için doğru kullanmayı öğrenmektir. Köpek tasması nasıl takılır? Sorusu köpek sahiplerinin fazlaca sorduğu bir soru haline gelmiştir. Köpek boyun tasmaları kullanımı ve takılışı açısından kolay aksesuarlar olduğu için köpek sahiplerinin çok tercih ettiği bir köpek tasması çeşididir. Aynı zamanda köpek boyun tasması kullanmak köpeğinizin herhangi bir durumda kaçması sonucunda bulunması için de önemli bir aksesuar olabilir. Köpeğiniz eğer çok hareketli bir cins ise köpek boyun tasması onun için daha uygun ve rahat olabilir. Büyük ve ağır cins köpekler için köpek göğüs tasması veya köpek bel tasması kullanmak daha mantıklıdır çünkü boyun tasmasıyla ağır ve büyük köpekleri kontrol etmek oldukça zordur. Boyun tasması bu tür köpeklerin boynunu tahriş edebilir ve hatta kas sıkıntıları bile yaşatabilir. Köpek göğüs tasması sayesinde köpeğiniz hem daha güvende hem de daha rahat hissedebilir. Köpek gezdirme tasmaları genelde uzatmalı ip ile üretilmektedir. Köpek gezdirme tasmalarını kimi köpek sahipleri tercih etmez fakat köpeğiniz her ne kadar eğitimli olsa da köpek gezdirme tasması mutlaka olmalıdır. Köpek eğitim tasması sayesinde köpeklerinizin eğitim alması da kolaylaşmaktadır. Yapmaması gereken bir davranış sonucunda onu engelleyebilirsiniz ve dışarıda gezerken köpeğiniz o hareketi tekrarlamaması gerektiğini bilir. Köpeğinizi tasmayla gezdirdiğinizde onu olası tehlikelerden daha kolay koruyabilirsiniz. Örneğin, herhangi bir çukur gördüğünüzde köpeğinizin düşmesini engelleyebilirsiniz. Köpek tasması fiyatları boyutuna, şekline ve üretildiği malzemeye göre değişiklik gösterebilir. Dilerseniz köpek tasması fiyatlarını internet üzerinden dilerseniz de size en yakın mağazadan inceleyebilirsiniz.
 
 

Köpek Tasması Nasıl Takılır?

Köpek tasmaları arasında en kolay takılan tasma boyun tasmalarıdır. Boyun tasmalarının da çeşitli renkleri, boyutları bulunmaktadır. Köpek pire tasması çeşitleri de köpek boyun tasması olarak bilinir. Köpek pire tasmasının amacı diğer boyun tasmalarından farklıdır. Bunu çıt çıtlı kilidi sayesinde köpeklerinizin boynuna kolayca takabilir ve böylece köpeklerinizin pirelerden arınmasını sağlayabilirsiniz. Köpekler için isimli boyun tasmaları da oldukça pratik bir kullanıma sahiptir. Bu yüzden de köpeğinizin kaybolma durumunda daha kolay bulunmasına yardımcı olur. Bu tasma çeşidini de aynı şekilde klipsini geçirerek kolayca takabilirsiniz. Köpek göğüs tasmasının takılması biraz daha dikkat ve özen istemektedir. Köpek göğüs tasmalarını takarken aşağı eğilmeniz size kolaylık sağlayabilir. Köpek tasmaları takılırken tasma ne çok sıkı ne de çok bol olmalıdır. Eğer bol olursa köpeğiniz içinden çıkabilir veya eğer sıkı olursa bu sefer köpeğinize zarar gelebilir. Köpek tasması seçimi yaparken köpeklerimizin cildi için en uygun tasmayı seçmeye özen göstermeli, ihtiyacınız olan köpek tasması modellerine online petshop mağazamızdan göz atabilirsiniz.


 
 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.