Köpek Tasması Modelleri

30-05-2022 13:00
Köpek Tasması Modelleri

Köpek Tasması Modelleri

Piyasada her ihtiyaca yönelik köpek tasması modelleri bulunmaktadır. Bunlara köpek boyun tasması, köpek göğüs tasması, köpek gezdirme tasması örneklerini verebiliriz. Fakat sadece göğüs tasması bile içinde birçok farklı tasma çeşidi bulundurmaktadır. Sentetik tasma, deri tasma, zincir tasma, dokuma tasma gibi birçok örnekte verebiliriz. Köpek tasması modellerini küçük ırk köpek tasması ve büyük ırk köpek tasması diye en temel şekilde de bölebiliriz. Yine bunlarında altında farklı materyallerden oluşan birden çok tasma modeli ve çeşidi bulunmaktadır. Bunların yapıları köpeğiniz için önemlidir (alerji, kaşıma, dökülme gibi). Köpeğinizin isminin ve sizin adresinizin yazdığı isimli köpek tasmaları da vardır ya da köpeğinizi pirelerden koruyan köpek pire tasması da mevcuttur. Köpek tasması fiyatları da köpek tasması modelleri kadar çeşitlilik göstermektedir. Tasmaların boyuna ve yapısına göre farklılık göstermektedir. Çok pahalı miktara sağlıksız bir tasma da bulunabilir, uygun bir miktara sağlıklı tasma da bulunabilir. Her bütçeye uygun köpek tasması bulunmaktadır. Size kalan köpeğiniz ve bütçeniz için en doğru göğüs tasmasını bulmaktır.

 
 

Köpek Göğüs Tasması

Göğüs tasması köpek ırklarına uygun olarak üretilmiştir ve köpeklere uygun olan bir çok farklı modelde köpek göğüs tasması vardır. Bunları büyük köpek göğüs tasması, küçük köpek göğüs tasması, cinsine göre köpek tasması, tarzına göre köpek tasması ve kullanıma göre köpek tasması olarak da ayırabiliriz. Aralarında en önemlisi ise kullanıma göre olan tasmalardır. Köpeklerin ciltlerinin tahriş olmaması için kaliteli materyallerden üretilmiş tasmalar tercih etmek daha sağlıklıdır. Göğüs tasmalarında kullanılan materyaller deri, sentetik, kumaş, dokuma ya da zincir olarak değişmektedir. Her bir materyalin özelliği ve kullanım şekli farklı olmakla birlikte hangisinin dostunuza daha uygun olduğuna karar vermek sizin gözlemlerinize bağlıdır. Köpeğiniz için tasma seçimi konusunda kararsız kalmanız halinde veteriner hekimlerden ya da köpek eğitmenlerinden fikir almanız tavsiye edilmektedir. Tüm bunların yanında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de fiyatlardır. Köpek göğüs tasması fiyatları genel anlamda bakıldığında tasmaların boyuna ve yapısına göre farklılık göstermektedir. Çok pahalı miktara sağlıksız bir tasma da bulunabilir, uygun bir miktara sağlıklı tasma da bulunabilir. Her bütçeye uygun yetişkin ve yavru köpek göğüs tasması bulunmaktadır. Size kalan köpeğiniz ve bütçeniz için en doğru köpek göğüs tasmasını bulmaktır.

 

Köpek Boyun Tasması

Boyun tasması köpek sahipleri tarafından güncel olarak en fazla kullanılan köpek tasması çeşitlerinden biridir. Farklı malzemelerden ve farklı boyutlardan oluşan köpek tasmalarının daha önce de bahsettiğimiz üzere birden çok modeli bulunmaktadır. Aynı zamanda farklı kilit sistemleri olan köpek tasmaları köpeklerin kaybolması halinde iletişim ve adres bilgilerinin yazdığı kimlik yerleri de mevcuttur. Köpeğiniz için köpek boyun tasması seçerken, dostunuzun boyun ve baş ölçülerine göre boyun tasması seçmek en çok dikkat edilmesi gereken şeydir. Sonrasın da ise tasmanın üretildiği materyal göz önüne alınmalıdır. Köpek boyun tasması materyalinin köpeğinizin cildine ve tüylerine zarar vermeyeceğinden emin olmanız gerekmektedir aksi halde köpeğin cildi tahriş olabilir ya da çeşitli tüy ve cilt hastalıklarına rastlanabilir. Bundan dolayı küçük, orta ve büyük ırk köpekler için köpek boyun tasması seçerken tasmanın uzunluğu, kalınlığı, üretildiği materyal oldukça fazla önem taşımaktadır.

 

Köpek Gezdirme Tasması

Köpeklerin ihtiyaç duyduğu en temel şey tabii ki mamadır fakat köpeklerin sosyal hayatlarında tasma oldukça fazla önem taşımaktadır. Hatta köpek ve tasma kombinasyonu köpek sahipleri tarafından farklı şekillerde en çok aratılanlar arasındadır. Köpek gezdirme tasması seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şeyler köpeğinizin cinsi, boyu ve kilosu olmalıdır. Her köpek cinsi için ve her yaştan köpek için özel üretilmiş köpek gezdirme tasmaları bulunmaktadır. Küçük cins bir köpeği büyük cins köpek tasmasıyla gezdiremeyip eğitemeyeceğiniz gibi tam tersi durumda büyük bir cins köpeği de küçük cins köpek tasmasıyla gezdiremeyip eğitemezsiniz. Böyle bir durumda boyunlarına zarar verme olasılığınız olabilir. Bu yüzden köpeklere zarar vermeden kontrol etmek için onların vücut yapısına ve cinsine uygun köpek gezdirme tasması almak en sağlıklısı olacaktır. Köpek gezdirme tasması satın alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir şey de tasmanın hangi materyalden oluştuğudur. Köpeklerinizin derisini ya da tüylerini aşındırmayacak materyalde tasmalar seçmeniz daha doğru olacaktır. Köpek gezdirme tasmaları adı üstünde köpekleri gezdirmek için kullanılmaktadır ve köpeklerin sosyal yaşantısı için de oldukça gerekli bir köpek eşyasıdır.
 
 

 


 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.