Köpek Maması Seçimi

09-12-2020 14:15
Köpek Maması Seçimi

Köpek Maması

 Köpeklerin de tıpkı biz insanlar gibi beslenmeleri gerekmektedir. Köpekler için özel üretilen köpek maması çeşitleri, köpeklerin beslenmesinde en çok kullanılan seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Köpeklerin köpek maması dışında besinlerle de karnını doyurması genel kanı olarak doğru algılansa da bu durum kötü sonuçlar doğurabilir. Köpeklerin mide yapıları bizlerden farklıdır ve insanların yediği yiyecekleri köpeklerin yemesi köpeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Köpekler için zararlı olan yiyecekler arasında elma çekirdeği, avokado, çikolata, çerezler örnek verilebilir. Köpeklerin bulduğu her şeyi yeme eğiliminde olduğunu da göz önünde bulundurarak köpeğinizi yalnızca köpek maması ile beslemeniz sağlıkları için oldukça önemlidir.

 

 

Yavru Köpek Maması

 Köpeklerin beslenmesinde köpek maması kullanılmasının öneminden biraz bahsettik. Yavru köpekler için de yukarıda bahsettiğimiz tüm durumlar geçerli olmakla beraber köpeklerin yavruluk döneminde yavru köpek maması ile beslenmeleri ekstra önem taşımaktadır. Çünkü yavru köpekler gelişim döneminde sağlıklı büyüyebilmesi için birçok vitamin, mineral ve proteine ihtiyaç duyar. Yavru köpeğinizin ihtiyaç duyduğu tüm bu elementleri sağlıklı bir şekilde alabilmesi için yavru köpek maması tercih edilmelidir. Yavru köpek maması çeşitleri yavru köpekler için özel olarak üretilmektedir ve yavru köpeğinizin sağlıklı şekilde büyüyebilmesi için beslenmesinde mutlaka tercihiniz yavru köpek maması çeşitleri olmalıdır.

 

Köpek Maması Seçimini Neye Göre Yapmalıyım?

 Köpeklerin köpek maması ile beslenmeleri gerektiğinden bahsettik. Peki, köpek maması seçiminde nelere dikkat etmeliyiz? Köpek mamaları günümüzde birçok farklı marka tarafından birçok farklı şekilde üretilmektedir. Geniş bir ürün çeşitliliği olan köpek mamaları yaş köpek maması ve kuru köpek maması olarak iki ana gruba ayrılmaktadır. Köpeğiniz için tercih edeceğiniz ana öğün maması her zaman kuru köpek maması olmalı, köpeğinize yaş köpek maması çeşitleriyle sürekli beslememelisiniz.

 Kuru köpek maması çeşitleri köpeklerin vitamin, mineral ve protein ihtiyacını karşılamak için özel olarak üretilmektedir. Köpeğinizin dengele beslenmesi için kuru köpek maması tercih etmeniz şarttır. Köpek mamasının günümüzde bu kadar yaygın olarak üretilmesi ve standart marketlerde bile satılır hale gelmesiyle içeriğine de önem vermek zorunlu hale gelmiştir. Köpek maması seçimi yaparken satın alacağınız köpek mamasının içeriğini mutlaka okuma, içeriğinin köpeğiniz sağlını etkilemeyecek besinlerden üretildiğine emin olmalısınız.

 Köpeğinizin için mama seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken konuları özetlemek gerekirse, öncelikle köpeğinizin yaşına göre mama seçimi yapmalısınız. Köpeğiniz yavru ise yavru köpek maması çeşitlerini tercih etmeli ya da köpeğiniz yaşlı ise yaşlı köpek maması çeşitlerine yönelmelisiniz. Köpekler hem etçil hem de otçul beslenebilen canlılardır ve köpek maması seçerken içeriğinin de etçil ve otçul olması köpeğinizin mamayı keyifle yemesini sağlayacaktır. Köpek ırkları için özel olarak üretilen ırklara özel köpek maması çeşitleri, köpeğinizin boyutuna ya da kilosuna özel köpek maması çeşitlerini kolaylıkla petshop mağazamızdan temin edebilirsiniz. Köpeğinizi hangi köpek maması ile besleyeceğinize karar vermekte zorlanıyorsanız bu konuyu veteriner hekiminize de danışarak tavsiye alabilirsiniz.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir: Köpeğinize Mutlaka Yaptırmanız Gereken Aşılar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.