Köpek Kıyafeti Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

16-11-2020 11:44
Köpek Kıyafeti Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Köpek Kıyafeti Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 Köpek sahibi olmak çocuk sahibi olmak gibidir. Köpekler de tıpkı insanlar gibi ilgiye, sevgiye, şefkate ve bazı eşyalara ihtiyaç duyan canlılardır. Köpeklerin ihtiyaç duyduğu eşyalar arasında köpek maması, mama ve su kabı, köpek tasması, taşıma çantası, köpek yatağı gibi birçok köpek bakım malzemeleri bulunmaktadır. Bu eşyaların dışında köpekler giyinmeye de ihtiyaç duyarlar ancak köpek kıyafetleri genellikle aksesuar olarak görülmektedir. Oysa ki köpekler de biz insanlar gibi soğuk ve sıcak havalardan etkilenir, korunmaya ihtiyaç duyarlar. Köpeğinizin de sizin gibi mevsimlik kıyafetleri olmalı ve olumsuz hava şartlarından onu korumalısınız. Peki, köpek kıyafeti satın alırken nelere dikkat etmeli? Sorusunun cevabını sizler için cevapladık, gelin birlikte inceleyelim.

 

 

1-Köpeğinizin Vücut Ölçülerine Hakim Olun

 Köpek kıyafeti satın almadan önce sahip olmanız gereken en önemli bilgi köpeğinizin vücut ölçüleridir. Köpeğinizin vücut ölçülerine hakim değilseniz doğru seçim yapma olasılığınız neredeyse imkansızdır. Piyasada satılan köpek kıyafetlerinin bedenleri olsa da, küçük ırklar için ya da büyük ırklar için köpek kıyafetleri şeklinde pazarlansa da her köpeğin ölçüleri birbirinden farklıdır. Aynı türde ve aynı yaşta köpeklerin bile beden ölçüleri genellikle birbirine eşit değildir. Bu nedenle köpeğinizin vücut ölçülerini mezura yardımıyla ölçmeniz köpek kıyafeti satın almadan önce oldukça hayati önem taşır. Köpeğinizi her köpek kıyafeti satın almadan önce tekrar tekrar ölçmeli, köpeğiniz kilo aldıysa ya da kilo kaybı yaşadıysa ya da büyüdüyse, ona uygun köpek kıyafetleri tercih etmeniz tavsiye edilmektedir. Satın alacağınız köpek kıyafetinin ölçülerini mutlaka kontrol etmeli ve köpeğinizin ölçülerine uygun olduğundan emin olmalısınız.

 

 

2-Köpeğinizin Rahatını Önemseyin

 Köpek kıyafetleri satın alırken yapılan en büyük hatalardan biri sadece köpek kıyafetinin şirinliğine bakılmasıdır. Ancak köpeğinizin kıyafet içerisinde rahat olması gerekmektedir. Köpeğiniz satın aldığınız kıyafetin içerisinde rahat edemiyorsa mutsuz olacak ve kıyafeti üzerinden çıkarmak isteyecek, huysuzlaşacaktır. Bu nedenle köpeğinize bir kıyafet satın alırken rahat edebileceği kıyafetler tercih etmeli, köpeğinizin kıyafet içerisinde rahatça hareket edebildiğinden emin olmalısınız.

 

 

3-Kaliteli Malzemelerden Üretilen Köpek Kıyafetleri Tercih Edin

 Köpek kıyafetlerini dilerseniz internetten dilerseniz de petshop mağazalarından satın almaya karar verdiğinizde onlarca farklı markanın yüzlerce farklı modelinin olduğunu göreceksiniz. Bu durum köpeğiniz için kıyafet seçerken karar verme aşamasında sizi zorlayabilir. Özellikle internette satılan köpek kıyafetlerinin üretildiği kumaş bilgileri genellikle bilinmemektedir ve bu durum köpeğinize satın aldığınız kıyafetin kumaşının kalitesiz olması durumunda köpeğinize yarardan çok zarar verecektir. Kalitesiz kumaştan üretilen köpek kıyafetleri köpeğinizin tüylerine zarar verebilir, alerjik reaksiyonlar gösterebilir ya da köpeğinizi kaşındırabilir. Bu nedenle köpeğinize satın almayı düşündüğünüz köpek kıyafetinin üretildiği kumaşın kalitesine ve köpeğinize zarar vermeyecek materyallerden üretilmiş olmasına özen göstermelisiniz.

 

 

4-Önceliğiniz Fiyat Değil Kalite Olsun

 Köpek bakımı, köpek sahiplerine belirli bir ekonomik sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Köpek bakımında ihtiyaç duyulan birçok köpek malzemesi bulunmaktadır ve bu eşyalar zaman zaman bütçeleri zorlayabilir. Bu nedenden ötürü genellikle köpek sahipleri köpek kıyafeti satın alırken en ucuz ürünlere yönelmektedir. Fiyatının uygun olması her zaman kötü bir durum olmasa da genellikle ucuz köpek kıyafetlerinin kullanım ömrü kısa olmakta, bazı fiyatı uygun köpek kıyafetlerini ise hiç kullanamama riskiniz her zaman bulunmaktadır. Örneğin köpeğiniz için bir köpek yağmurluğu satın aldığınızı düşünün ve köpek yağmurluğunun su geçirdiğini, köpeğinize bir fayda sağlamadığını hayal edin. Böyle bir durumda hem paranızı çöpe atmış hem de köpeğinizin ıslanarak hasta olması riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Böyle durumlarla karşı karşıya kalmamak için köpek kıyafeti konusunda uzman, bilindik yerlerden alışveriş yapmalı, köpeğinize onlarca kıyafet satın almaktansa birkaç adet kaliteli köpek kıyafeti satın almanızı tavsiye ederiz.

 

 

5-Kostüm Değil İhtiyaca Yönelin

 Köpek kıyafetleri birçok köpek sahibi tarafından köpeğinin şirin gözükmesi için satın alınsa da köpek kıyafetleri köpekler için bir ihtiyaçtır. Çünkü köpekler de insanlar gibi mevsim şartlarına bağlı olarak sıcaktan ya da soğuktan etkilenirler. Bu nedenle köpeğinize satın alacağınız köpek kıyafetlerinin köpeğinizi şirin göstermekten çok ihtiyaçlarını karşılamasına özen göstermelisiniz. Örneğin yaz aylarında köpeğinizle yaptığınız yürüyüşlerde güneş ışınları köpeğinizin tüylerini ve tenini olumsuz yönde etkileyebileceğinden yaz aylarında köpek tişörtü kullanabilirsiniz.

Köpek kıyafeti özellikle kış aylarında ihtiyaç duyulan eşyalardır. Köpeğinizle yağmurlu havalarda yürüyüşe çıktığınızda köpek yağmurluğu kullanmanız köpeğinizi sudan ve rüzgardan koruyarak hasta olmasını önleyecek, soğuk havalarda köpek montu, köpek kazağı gibi modelleri tercih etmeniz köpeğinizi soğuk havalardan koruyarak hasta olmasının önüne geçecektir.

 

köpek yağmurluk

 

 

 

İlginizi Çekebilir : Köpekler Üşür Mü?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.