Kedilerle İyi Anlaşan Köpek Cinsleri

23-11-2020 21:40
Kedilerle İyi Anlaşan Köpek Cinsleri

Kedilerle İyi Anlaşan Köpek Cinsleri

 Kediler ve köpeklerin her zaman düşman olduğu ve sürekli kavga ettikleri, birbirlerini sevmedikleri genel olarak kabul görse de aslında durum tam olarak böyle değildir. Kedi ve köpekler de gayet iyi anlaşabilir hatta bir köpeğin en iyi dostu kedi, bir kedinin en iyi dostu köpek olabilir. Peki, kedilerle en iyi anlaşan köpek cinsleri hangileridir? Gelin kedilerle en iyi anlaşan köpek cinslerine birlikte göz atalım.

 

1-Basset Hound

 Oldukça naif ve paylaşımcı bir karaktere sahip basset hound cinsi köpekler bu özellikleri ile kedilerle de oldukça iyi anlaşabilen bir ırktır. Sevgisini hem sizinle hem de kedinizle paylaşabilecek bir köpek arıyorsanız bu ırk tam size göre.

 

 

2-Newfoundland

 Boyutuyla ünlü bu sevimli dev köpekler kedilerle oldukça iyi anlaşabilirler. Genel karakter özellikleri itibariyle ılımlı ve sakin bir ırk olan newfoundlandlar bir kediyle yaşam alanını paylaşmaya her daim hazırdır.

 

 

3-Papillion

 Papillion köpek cinsi de kedilerle iyi anlaşabilen köpek ırklarındandır. Oyuncu yapısıyla tüm gün oradan oraya koşuşturan bu sevimli canlılar, kedilerle de tüm gün oyun oynayarak eğlenceli vakit geçirebilir. Ancak ev içerisinde bir papillion ve kediniz varsa evinizin sürekli dağınık olmasına alışmanız gerekebilir.

 

 

4-Labrador Retriever

 Sosyalliği ile tanınan labrador retriever cinsi köpekler kedilerle de gayet iyi anlaşabilen köpek cinslerindendir. Oyuncu yapısıyla tüm gün kedileri kovalamaktan hoşlanan labrador retriever cinsi köpekler boyutları ve hareketli yapısı itibari ile zaman zaman kedilere istemeden de olsa zarar verebildiklerinden dikkatli olmakta her zaman fayda var.

 

 

5-Boxer Köpek

 Oyuncu yapısı ve enerjisiyle ün kazanmış bir köpek cinsi olan boxer köpek ırkı da kedilerle iyi anlaşabilen köpek cinslerindendir. Özellikle yavruluk dönemlerinde bir kedi ile aynı ortamda büyüdüklerinde en sadık dostları kediler olabilir ve hayatları boyunca kedilerle iyi anlaşabilirler. Ancak boxer köpekler ailesini oldukça sahiplenen köpekler oldukları için tüm ilginizi kedinize yansıttığınızda sizi kıskanabileceklerini aklınızdan çıkarmamalısınız.

 

 Bahsettiğimiz tüm köpek ırklarının dışında kedilerle iyi anlaşabilen birçok köpek cinsi elbette ki vardır ve köpeklerin de insanlar gibi kendilerine has karakter özelliklerinin olduğu unutulmamalıdır. Evcil hayvanlar genellikle birbiriyle bir sorun yaşamadan hayatlarını geçirebilirler. Özellikle köpekler yavruluk dönemlerinde bir kediyle birlikte büyüdüklerinde sorun çıkarmadan bir ömür boyu birbirleriyle dost kalabilirler. Kediniz ya da köpeğiniz için ihtiyacınız olan, kedi tasması, köpek tasması, kedi maması, köpek maması gibi petshop malzemelerine web sitemizden ulaşabilir, güvenle satın alabilirsiniz.

 

 


 

İlginizi Çekebilir: Köpekler Üşür Mü?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.