Kaniş Köpek Özellikleri

30-05-2020 15:59
Kaniş Köpek Özellikleri

Kaniş

 

 Kaniş köpek ırkının son yıllarda adını sıkça duyuyoruz. Poodle olarak da adlandırılan ve lakabı oyuncak köpekler olan bu sevimli canlılar oldukça popüler. Kaniş ırkının menşei tam olarak bilinmese de Almanya ya da Fransa kökenli olduğu düşünülmektedir. Tüm özel ırk köpeklerde olduğu gibi kaniş köpek ırkının da premium köpek maması tercih edilmesi tavsiye edilmektedir.

 Kaniş cinsi köpekler oldukça uzun yaşayan bir ırktır, ortalama ömürleri 15 ile 20 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Kanişler sevimli görünümünün yanı sıra oldukça akıllı köpeklerdir ve en zeki köpek listesinde başlarda yer alırlar. Kanişler üç farklı boya ayrılırlar; standart kaniş, minyatür kaniş ve oyuncak kaniş.

· Standart kanişlerin ortalama ağırlıkları erkeklerde 20 ile 32 kilogram arasında, dişi kanişlerde ise 20 ile 27 kilogram arasında değişiklik göstermektedir. Standart kanişlerin boyutları ise erişkinliklerinde 38 ile 62 santim arasındadır.

· Minyatür kanişlerin ortalama ağırlıkları 7 ile 8 kilogram arasında değişmekte, erişkinliklerinde boyutları ise ortalama 30 santim kadar uzamaktadır.

· Oyuncak kanişlerin ortalama ağırlıkları 2,5 ile 5 kilogram arasında değişmekte, erişkinlik dönemlerinde boyutları ise ortalama 26 santim kadar uzamaktadır.

 Kanişlerin en belirgin fiziksel özelliklerinin başında tüylerinin kıvırcık olması gelir. Sert tüy yapısı siyah, kızıl, gri, siyah-beyaz, krem, gümüş, samur, kahverengi ya da kayısı rengi olabilir. Kanişlerin göz rengi çoğunlukla koyu renklidir ancak koyu amber rengi göz rengine sahip kanişler de görülmektedir.

 

Kaniş Köpek Karakter Özellikleri

 Kanişler gururlu, zeki, sevimli ve zarif köpeklerdir. İnsanlarla ve diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşmak için yaratılmış olabilirler. Oldukça sevecendirler ve aileniz ne kadar kalabalık olursa olsun herkese yetecek sevgileri vardır.

 Kanişleri özel kılan en önemli özelliklerinden bir diğeri dilden dile dolaşan zekalarıdır. Oldukça zeki olan kanişleri eğitmek oldukça kolaydır. Verdiğiniz komutları neredeyse ilk söyleyişinizde anlayabilirler. Sevgi dolu kanişler çocuklarla çok iyi anlaşır, apartman dairelerinde yaşamaya kolayca adapte olabilirler. Apartman hayatında kanişlerle ilgili tek yaşayabileceğiniz sorun biraz havlama eğilimlerinin olmasıdır. Oyun oynamayı oldukça seven kanişler evinize gelen yabancıları da oldukça sevecen karşılayacaktır. Evinizde bir kediniz varsa ve kaniş cinsi bir köpek sahiplenmek istiyorsanız size güzel bir haberimiz var, kanişler kedilerle en iyi anlaşan köpek ırkları arasında listenin başında bulunuyor. Kanişlerin karakter özelliklerinde kötü sayılabilecek tek yanı yalnız kalmaktan nefret etmeleridir. Bir kaniş sahiplenmeyi düşünüyorsanız ailenizde en az bir kişinin ona ayıracak bolca vakti olmalı, bu köpekler uzun süre yalnız kaldıklarında kolayca depresyona girebilir.

 

 

Kaniş Köpek Bakımı

 Kaniş cinsi köpeklerin bakımında en önemli konu tüy bakımıdır. Kıvırcık bir tüy yapısına sahip olmaları nedeniyle ekstra bakıma ihtiyaç duyarlar. Kanişlerin tüylerinin rutin olarak günde bir kez köpek tarağı ya da fırçası kullanarak taramanız önerilmektedir. Ayrıca kanişlerin tüylerinin çok uzadığında kısaltılması onları rahatlatacaktır. Kaniş ırkı köpeklerin premium köpek maması çeşitleri ile beslenmeleri tavsiye edilmektedir. Ayrıca bu tatlı köpekleri günlük yürüyüşlerde gezdirirken köpek tasması kullanarak dışarı çıkarmanız güvenlikleri için önerilmektedir.

 Özel ırk köpeklerin genel olarak sağlık sorunlarına yatkın olduğu bilinse de kaniş köpekler diğer özel ırklara göre oldukça sağlıklı köpeklerdir. Kanişlerde genel olarak diş sorunları görülebilmektedir, bu nedenle diş sağlığı için düzenli aralıklarla veteriner kontrolü yaptırmak önemlidir. Ayrıca kanişlerin tırnaklarını da düzenli olarak kısaltmalısınız, aksi taktirde tırnakları fazla uzayarak içe doğru kıvrılabilir. Kaniş ırkı köpeklerin beslenmesinde onlara özel üretilen köpek mamalarını kullanmanız uzun ve sağlıklı bir ömür yaşaması için tavsiye edilmektedir.

 Özellikle kış aylarında köpeğinizle yapacağınız yürüyüşlerde soğuktan ve yağmurdan korumak için köpek kıyafetleri edinmeniz gerekebilir. Sevimli dostunuz için koruyucu ve eğlenceli köpek kıyafetleri modellerini web sitemizde bulabilir, hızlıca satın alabilirsiniz.

ırklara özel köpek maması

 

 

İlginizi Çekebilir : Köpek Kıyafetleri

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.