Boston Terrier Köpek Özellikleri

30-09-2020 15:08
Boston Terrier Köpek Özellikleri

Boston Terrier

 Boston terrier köpek cinsi, küçük ırk köpekler arasında bulunan sevimli görünüşüyle dikkatleri üzerine çeken köpek ırkıdır. Kökeni Kuzey Amerika olan boston terrier köpekler ilk yetiştirildikleri tarihlerde dövüş köpekleri olarak kullanılmaktaydı ancak günümüzde hayvan severler tarafından sıkça sahiplenilen evcil hayvanlar arasında yerlerini aldılar. Boston terrier köpek ırkının ortalama yaşam süresi 13 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Yetişkinlik dönemlerinde ortalama ağırlıkları 4,5 ile 11 kilogram arasında olan boston terrier köpeklerin erkekleri dişilere oranla daha kilolu olmaktadır. Yetişkin bir boston terrier köpek 38 ile 43 santimetre arasında büyümektedir. Boston terrier köpeklerin renkleri genellikle siyah, kırmızı, kahverengi, beyaz, gri ve ten renginde olmaktadır.

 

Boston Terrier Karakter Özellikleri

 Boston terrier köpeklerin en belirgin karakter özellikleri uyumlu olmalarıdır. Yaşadığı her ortama ve özellikle apartman dairelerine çabucak uyum sağlayabilirler. Zeki köpek ırkları arasında yer alan bu sevimli canlılar eğitim almaya gönüllüdür ve kolayca eğitilebilirler. Sahibine ve ailesine oldukça bağlı olan boston terrier cinsi köpekler insanlarla birlikte vakit geçirmekten çok hoşlanırlar. Karakter yapıları oldukça naif olan bu canlılar insanları üzecek yaramazlıklardan bilinçli şekilde kaçınırlar. Ancak uzun süreler evde yalnız kaldıklarında evinizdeki bazı eşyaları kemirdiğini görmeniz de mümkündür.

 Geçmişte dövüş köpekleri olarak yetiştirilseler de boston terrier cinsi köpeklerin saldırgan tavırları yoktur. Çocuklarla ilişkisi orta düzeydedir ancak yavruluk dönemlerinde küçük bir çocukla büyüdüklerinde en iyi arkadaşı çocuğunuz olabilir. Boston terrier ırkı köpeklerin daha önce çocuklara zarar verecek herhangi bir davranışı şimdiye kadar görülmemiştir. Kolay eğitilebilir olmaları sayesinde uyması gereken tüm kuralları bu sevimli canlılara öğretebilmeniz mümkündür. Bir boston terrier köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız size bir diğer olumlu özelliğinden bahsetmekte fayda var. Bu sevimli canlılar diğer evcil hayvanlarla ve kedilerle de oldukça iyi anlaşabilen canlılardır ve neşeli suratı, oyuncu yapısıyla evinizin neşe kaynağı olmaya adaydırlar.

 

Boston Terrier Köpek Bakımı

 Boston terrier köpek bakımı son derece kolay diyebilmek mümkün. Bu sevimli canlılar tüylerinin kısa olması nedeniyle çok az tüy dökmektedirler ve bu nedenle haftada bir kez tüylerinin köpek tarağı ya da köpek tüy toplama eldiveniyle taranması tüy bakımları için yeterli olacaktır. Boston terrier cinsi köpeklerin bakımında beslenme konusu oldukça önemlidir. Köpeğinizin sağlıklı, uzun bir yaşam sürmesi için yeterli derecede protein, vitamin ve mineral içeriği olan köpek maması çeşitleri ile beslenmeleri tavsiye edilmektedir. Oyun oynamaktan çok hoşlandıkları için bol bol köpek oyuncakları satın almanız hem köpeğinizin egzersiz ihtiyacını karşılarken onu eğlendirecek hem de köpeğinizle keyifli zamanlar geçirmenize yardımcı olacaktır. Hareketli yapıları nedeniyle boston terrier köpeklerin kulakları her gün kontrol edilmeli, kulaklarının içerisine yabancı cisim kaçıp kaçmadığından emin olunmalı, kulakları dışarıda yapılan her yürüyüşten sonra nemli bir bez yardımıyla silinmelidir. Tüm diğer evcil hayvanlarda olduğu gibi boston terrier ırkı köpeklerin bakımında da rutin veteriner kontrolleri ve gerekli olan aşıların eksiksiz yapılması, dostunuzun sağlıklı bir hayat yaşamaları için çok önemlidir. Köpek maması, mama ve su kapları, köpek tasması, köpek kıyafetleri gibi ihtiyacınız olan tüm köpek eşyaları çeşitlerini online petshop mağazamız Petza.com.tr’den orijinal ürün garantisiyle, güvenle satın alabilirsiniz.

 

 


 

İlginizi Çekebilir : Sosis Köpek Özellikleri ve Bakımı

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.