Amerikan Bulldog Köpek Özellikleri

09-10-2020 16:29
Amerikan Bulldog Köpek Özellikleri

Amerikan Bulldog

 Amerikan bulldog köpek ırkı ortaya çıktığı ilk dönemden itibaren avcılık, spor ve koruma köpeği olarak görevlendirilmiştir. Ancak amerikan bulldog köpeklerin cesur karakter özelliği, yabani hayvanlarla cesurca savaşabilmesi nedeniyle en çok kullanıldığı alan çoban köpekliğidir. Güçlü köpekler arasında sayabileceğimiz amerikan bulldogların ortalama ömürleri 12 ile 16 yıl arasında değişmektedir. Yetişkin amerikan bulldog köpeklerde erkeklerin ortalama ağırlıkları 50 ile 54 kilogram arasındayken, dişilerde ortalama ağırlık 41 ile 45 kilogram arasında değişebilmektedir.

 

 

Amerikan Bulldog Fiziksel Özellikleri

 Amerikan bulldog köpek ırkının rengi birçok farklı renkte görülebilmektedir. Ancak en belirgin amerikan bulldog renkleri beyaz, siyah, kahverengi şeklindedir ve bu renklerde lekeler de belirgin şekilde görülebilmektedir. Son derece atletik, kaslı ve iri görünüme sahip amerikan bulldog köpeklerin kafası geniştir. Çoğunlukla göz kenarlarında ve burunlarında siyah renkler görülür. Göz renkleri kahverengidir. Amerikan bulldogların tüyleri kısadır.

 

 

 

Amerikan Bulldog Karakter Özellikleri

 Amerikan bulldog ırkı köpeklerin en dikkat çekici özelliği cesur olmalarıdır. Savaşçı yapısı yalnızca tehlikeli durumlarda ve koruma içgüdüsünde ortaya çıkan amerikan bulldoglar aslında oldukça sevecen bir kişiliğe sahiptirler. Dış görünüşü nedeniyle çoğu insan tarafından tehlikeli köpekler olarak konumlandırılsalar da bu sevimli canlılar adeta insanlarla vakit geçirmek için can atarlar. Sahibine ve ailesine son derece bağlıdırlar. Bu durum yabancılara karşı şüpheyle yaklaşmalarına neden olabilmektedir.

 Çocuklarla arası oldukça iyi olan amerikan bulldog köpekler, çocuklara her zaman ekstra ilgi ve şefkatle yaklaştıkları gözlemlenmektedir. Birçok köpek ırkında olduğu gibi amerikan bulldogların da yavruluk dönemlerinde yeteri kadar sosyalleştirilmeleri oldukça önemlidir. Yeteri kadar sosyalleştirilmiş bir amerikan bulldog cinsi köpeğin saldırgan davranışları bugüne kadar gözlemlenmemiştir. Cesur karakterinin yanında oldukça da zeki olan amerikan bulldoglar kolaylıkla eğitilebilir ve verdiğiniz eğitimleri kolayca yerine getirirler. Amerikan bulldogların diğer evcil hayvanlarla ilişkisi biraz karmaşıktır. Bu canlılar, yavruluk dönemlerinde beraber büyüdükleri tüm canlılarla ömür boyu çok iyi arkadaş olabilirken, yetişkinlik dönemlerinde yeni tanıştıkları diğer evcil hayvanlarla pek iyi anlaşamazlar. Yetişkin bir amerikan bulldog köpek ile birlikte tanımadığı bir diğer köpeği ya da evcil hayvanı yan yana getirmeniz tavsiye edilmemektedir.

 

Amerikan Bulldog Bakımı

 Amerikan bulldog bakımında en önemli konu beslenmedir. Bu güçlü köpeklerin beslenmesinde kullanılan köpek mamasının protein, vitamin ve mineral bakımından zengin olması gerekmektedir. Amerikan bulldog köpek ırkının beslenmesinde premium köpek maması çeşitlerinin tercih edilmesini tavsiye edilir. Tüylerinin kısa olması sebebiyle tüy bakımları kolaydır, amerikan bulldogların tüylerini haftada bir kez köpek tarağı yardımıyla taramanız tüy bakımı için yeterli olacaktır. Egzersiz ihtiyaçlarının düzenli olarak yapmaları bu köpeklerin ruh sağlıkları için çok önemlidir. Uzun süre egzersiz yapmayan amerikan bulldoglar agresif hareketler sergileyebilirler. Köpeğinizle yapacağınız yürüyüşlerde mutlaka köpek tasması kullanmanız köpeğinizin güvenliği için önemlidir. Köpeğinizin egzersiz ihtiyacını köpek oyuncakları ile de karşılayabilmeniz mümkündür, zira amerikan bulldoglar oyun oynamaya bayılırlar. Uzayan tırnaklarının düzenli aralıklarla kısaltılması ve tüm evcil hayvanların ihtiyacı olan rutin veteriner kontrollerini, gerekli olan aşıları yaptırmayı ihmal etmeyiniz. Köpeğiniz için ihtiyacınız olan tüm köpek eşyaları çeşitlerini orijinal ürün garantisi, kredi kartına taksit imkanı, kapıda ödeme seçeneği ve güvenle online petshop mağazamız Petza.com.tr’den satın alabilirsiniz.

 

 


 

İlginizi Çekebilir :  Rottweiler Köpek Bakımı ve Özellikleri

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.