Airedale Terrier Köpek

18-11-2020 13:56
Airedale Terrier Köpek

Airedale Terrier

 Terrier köpek ırkı ailesinde kral olarak anılan Airedale Terrier köpekler bu ailenin en büyük üyesidir. Hangi iki ırkın birleşmesiyle ortaya çıktığı bilinmese de airedale terrier köpek ırkının ilk görüldüğü yıl 1853 olarak kayıtlara geçmiştir. En belirgin özellikleri oldukça iyi yüzücüdürler ve avcılık alanında da sıkça görev üstlenmişlerdir. Farklı isimlerle de anılan bu köpek ırkının en kabul gören ırk ismi Airedale Terrier’dir.

 Airedale terrier köpek ırkının ortalama yaşam süresi 10 ile 13 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Yetişkinlik dönmelerinde ortalama ağırlıkları 20 kilogramı bulan airedale terrier ırkı köpeklerin boyları ise 60 santimetreye ulaşmaktadır.

 

 

 

Airedale Terrier Karakter Özellikleri

 Airedale köpek ırkı boyutlarına göre oldukça atletik bir yapıya sahiptir ve enerjileri adeta bitmek bilmez. Tüm gün etrafta oradan oraya koşuşturan bu sevimli canlılar toprağı kazmayı ve bir şeyler kovalamayı severler. Oldukça özgür ruhlu bir karaktere sahip olan airedale terrier ırkı köpeklerin doğası gereği özgürlüklerinin kısıtlanmaması gerekmektedir. İnsanlarla vakit geçirmekten çok hoşlanan bu sevimli canlılar uzun süre yalnız kaldıklarında mutsuz olurlar. Oyun oynamayı da çok seven airedale terrier ırkı köpeklerin bolca köpek oyuncakları sahibi olması önerilmektedir. Zira bu köpekler sürekli aynı oyunu oynamaktan hoşlanmazlar.

 Çocuklarla ilişkilerinde her zaman nazik ve sevecen olan airedale terrier ırkı köpekler için rahatlıkla aile köpeği denilebilir. Ancak diğer evcil hayvanlar ilişkisini kestirmek biraz zordur. Yavruluk döneminde birlikte büyüdüğü diğer evcil hayvanlarla iyi anlaştığı gözlenen bu sevimli canlılar yetişkinlik dönemlerinde yeni bir evcil hayvan sahiplenmeniz durumunda adaptasyon sorunu yaşayabilirler. Kendinden oldukça emin tavırlara sahip olan airedale terrier köpek ırkının her zaman kendine güveni tamdır ve oldukça cesur bir karaktere sahiptir. Ailesine karşı koruma içgüdüsü yüksektir ancak yabancılara karşı saldırgan tavırlar sergilemez, mesafeli davranırlar.

 

 

 

Airedale Terrier Bakımı

 Airedale terrier bakımında en önemli konu beslenmedir. Hareket etmeyi, oradan oraya tüm gün koşturmayı seven bu köpeklerin beslenmelerinde ihtiyaçları olan protein, vitamin ve mineralleri yeteri kadar almalarını sağlayacak köpek maması çeşitleri ile beslenmeleri önemlidir. Tüy bakımı için mevsimsel tüy dökümü haricinde hafta bir kez köpek tarağı ile taranmaları yeterli olacaktır. Bu sevimli ırkın genetik olarak hastalıklara yatkınlığı yoktur ve genellikle sağlıklı bir hayat yaşarlar. Ancak tüm köpeklerin ihtiyacı olan aşıları ve rutin veteriner hekim kontrollerini aksatmamalısınız. Hareket etmekten oldukça çok hoşlanan bu köpekleri bahçede beslemiyorsanız günde en az iki kez egzersiz yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Yağmurlu havalarda yürüyüş yapmanız halinde köpeğinize köpek yağmurluğu giydirerek yağıştan ve soğuktan köpeğinizi koruyabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm köpek malzemeleri, köpek kıyafetleri, köpek maması, köpek tasması gibi ürünleri online petshop mağazamızdan orijinal ürün garantisiyle satın alabilirsiniz.

 

 

 

 


 

İlginizi Çekebilir: En Güzel Köpek İsimleri


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.