Köpekler Üşür Mü?

27-10-2020 20:12
Köpekler Üşür Mü?

Köpekler Üşür Mü?

 Köpekler üşür mü? Sorusunun cevabı oldukça basit olsa da birçok insan köpeklerin tüyleri sayesinde üşemediklerini düşünebilir. Ancak bu doğru değildir, köpekler de insanlar gibi soğuk havalarda üşüyebilirler. Özellikle kış aylarında soğuk havalar bizleri olumsuz etkilediği gibi köpeklerin de üşümesine neden olabilmektedir. Köpekler üşür mü? Sorusunun cevabını gelin birlikte arayalım.

 

 

Köpeklerin Tüyleri Soğuktan Korur Mu?

 Köpeklerin tüyleri ne kadar uzun ya da kalın olursa olsun belli bir dereceye kadar onları soğuktan korur. Tüm köpek ırklarının kendine has tüy yapısı vardır ve her köpeğin soğuğa karşı direnci farklıdır. Köpeklerin soğuğa karşı direnci kürk tipine, boyutuna, yaşına, ağırlığına, genel sağlık durumuna ve karnının aç olup olmadığına göre değişiklik gösterebilir. Bir köpeğin üşüdüğünü anlamak hiç de zor değildir. Köpeklerde biz insanlar gibi üşüdüklerinde titrer, hareketleri yavaşlar ve çektikleri acıdan ağlayabilirler. Çevrenizde bu hareketleri sergileyen bir köpek varsa ve hava soğuksa vakit kaybetmeden soğuktan donmak üzere olan bu köpekleri sıcak bir ortama götürmeniz hayat kurtarabilir.

 

 

Köpeğimi Soğuk Havalardan Nasıl Koruyabilirim?

 Köpekleri soğuk havalarda korumanın en pratik yolu köpek kıyafeti ile mümkündür. Bizler nasıl montumuzu giyip soğuk havalardan korunuyorsak köpeklerimizi de soğuk havalarda yürüyüşe çıkartırken onlara özel üretilen köpek kıyafetleri ile korumamız gerekmektedir. Küçük, orta ve büyük ırk köpekler için özel olarak üretilen köpek kıyafetleri tüm köpek cinsleri için uygundur. Köpeğinizi sıcaktan ya da soğuktan korumaya yarayan köpek kıyafetleri özellikle kış aylarında olmazsa olmaz köpek eşyalarındandır. Köpeğinizle çıkacağınız yürüyüşlerde köpeğinizin üşütüp hasta olmaması için köpek kıyafetleri çeşitleri arasından köpek montu, köpek tulumu, köpek ceketi, köpek kazağı gibi köpek kıyafetlerinden satın alabilirsiniz. Köpeğinizi soğuk havalardan korumanın yanında yağmurlu havalarda da köpeğinizi soğuktan ve ıslanmaktan korumanız gerekir. Köpeğinizi yağışlı havalarda dışarı çıkardığınızda köpek yağmurluğu kullanarak hem sudan hem de soğuktan korumanız mümkündür. Tüm köpekler için özel üretilen köpek yağmurluğu ve köpek kıyafetleri modellerini online petshop mağazamız Petza.com.tr’den orijinal ürün garantisi, hızlı kargo gönderimi ve uygun fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz.

 

 



 

İlginizi Çekebilir : Köpekler Nasıl Yıkanır?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.