Köpekler Neden Kokar?

31-10-2020 13:34
Köpekler Neden Kokar?

 Köpekler Neden Kokar?

 Bir köpek sahibiyseniz zaman zaman köpeğinizden kötü kokuların geldiğini fark etmişsinizdir. Köpeklerin kokmasında birçok etken rol oynayabilir. Köpeklerin kokmasına genelde sağlık sorunları ve bakım hataları neden olmaktadır. Peki, köpekler neden kokar? Gelin blog yazımızda birlikte inceleyelim.

 

 

Anal Kese Sorunları

 Köpeklerin kötü kokmasındaki en büyük nedenlerden biri anal kese sorunudur. Köpeklerin anüsünün her iki yanında yer alan anal keselerin görevi dışkılamayı kolaylaştırmak için sekresyon sıvısı olarak adlandırılan bir sıvı salgılamaktır. Köpeklerde bulunan anal kese kanallarının çeşitli nedenlerle tıkanması ve sıvının içeride kalması sonucu oluşan enfeksiyon köpeklerde kötü kokmaya neden olabilir. Köpeğinizin anüsünün çevresinden kötü kokular geldiğini fark ederseniz vakit kaybetmeden veteriner hekime kontrole götürmeniz tavsiye edilmektedir.

 

 


Cilt, Diş ve Ağız Hastalıkları

 Köpeklerde kötü kokuya yol açan sorunlardan bazıları da cilt, diş ve ağız hastalıklarıyla ilgilidir. Köpeklerde ortaya çıkabilecek çeşitli cilt hastalıkları köpeklerin rahatsız edici şekilde kokmalarına neden olmaktadır. Aynı şekilde ağız ve dişlerde oluşabilecek enfeksiyonlu yaralar, köpeğinizin dişlerinde oluşan çürükler de köpeğinizin kötü kokmasına neden olabilmektedir.


 

 

Köpekleri Gereğinden Fazla Yıkamak

 Köpeklerin kokmasına neden olan etkenlerden biri de köpeğinizi gereğinden fazla yıkamaktır. Köpekler kediler gibi kendini temizleyemediği için yıkanmaya ihtiyaç duymaktadırlar. Ancak sevimli dostlarımızın temiz kokması için gereğinden sık yıkamak oldukça sık yapılan bir hatadır. Bu durum köpeklerin ciltlerini koruyan tabakanın zarar görmesine neden olur ve köpeklerde bulunan bu koruyucu tabaka zarar gördüğünde köpeğiniz kötü kokmaya başlayabilir. Bu nedenle köpeğinizi zorunlu olmadıkça 3 ayda bir kez yıkamanız önerilmektedir.

 

 

Köpek Kıyafetleri Kullanmak Köpeğinizin Kokmasını Engeller

 Köpek bakımında en çok tercih edilen eşyaların başında gelen köpek kıyafetleri birçok köpek sahibi tarafından aksesuar olarak görülse de köpek kıyafetleri köpeğinizin sağlığı için oldukça faydalı eşyalardır. Köpek kıyafetlerinin öncelikle amacı köpeğinizi sıcak ve soğuk havalardan korumaktır. Köpeklerin cildi de insanlarda olduğu gibi sıcak ya da soğuk havalardan etkilenmekte ve bu durum kötü kokmalarına neden olabilmektedir. Özellikle köpeğinizle yağmurlu günlerde yaptığınız yürüyüşlerde köpeğinizin ıslanmaması için köpek kıyafetleri çeşitlerinden köpek yağmurluk modelleri satın alarak köpeğinize giydirmeniz tavsiye edilmektedir. Köpekler yağmurdan ıslandıklarında oldukça ağır kokarlar ve köpeğinizle eve döndüğünüzde köpeğinizi yıkamak, kurulamak zorunda kalırsınız. Bu durumun en kolay ve pratik çözümü köpeğinizle yapacağınız yürüyüşlerde köpek yağmurlu kullanmaktır. Ayrıca köpeğinizin patilerinin kirlenmemesi ve dışarıdaki mikropları eve taşımaması için köpek galoşu da kullanabilir, kendi ayakkabılarınızı sudan ve çamurdan korumak için ise ayakkabı yağmurluğu tercih edebilirsiniz. İhtiyacınız olan köpek kıyafetleri, köpek galoşu, ayakkabı yağmurluğu gibi ürünleri online petshop mağazamız Petza.com.tr’den uygun fiyat avantajı ve güvenle satın alabilirsiniz. 


 
 
İlginizi Çekebilir : Köpekler Üşür Mü?
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.