Köpekler Kışın Üşür Mü?

30-10-2020 15:24
Köpekler Kışın Üşür Mü?

Köpekler Kışın Üşür Mü?


Mevsim değişimleri hem bizim hem de sevimli dostlarımız iç oldukça zorlu geçen bir süreçtir. Toplum tarafından genel olarak bilinen bir görüş vardır, köpeklerin tüyleri olduğu için üşümezler ve tüyler onları soğuktan korur. Ancak bu doğru değildir, sevimli dostlarımız da soğuk havalara karşı oldukça savunmasız kaldığı durumlar olabilir. Biz nasıl soğuk havalarda dışarıya çıktığımız zaman hava şartlarına uygun olarak giyiniyorsak, sevimli dostlarımızla dışarı çıktığımızda onu hava şartlarına uygun köpek kıyafetleriyle giydirerek soğuktan ve hastalıklardan korumalıyız.


Sadık dostlarımız olan köpeklerimizin tüyleri var onlar üşümezler diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken konu köpeğinizi nerede beslediğiniz, çünkü ev veya kapalı bir ortamda beslediğiniz dostunuz soğuk hava koşullarına alışık değildir. Bu nedenle daha çabuk üşüyüp hasta olabilirler. Köpeklerinizin kış mevsimini rahat, sağlıklı ve mutlu geçirmesini istiyorsanız, köpek kıyafetleri kategorimizde bulunan ürünlere göz atarak. Seçeceğiniz köpek kıyafet ürünleriyle onları sıcak tutabilirsiniz.

 


Köpek Montu


Her köpeğin kürkü bir değil, bazı köpek ırklarının kürkleri ince bazı köpek ırklarının ise kalındır. Bu nedenle yürüyüşlere çıktığınızda hava soğuksa köpek montu veya köpek kazağı giydirmeniz faydalı olacaktır. Köpek montu ve kazağı köpeğinizin için sıcak kalması için oldukça önemlidir.


Köpek Yağmurluğu


Özellikle mevsim geçişlerinde yağan yağmurlarda köpeğinizin ıslanmaması için köpek yağmurluklarını tercih etmelisiniz. Köpek yağmurluk modelleri hem rüzgarlı havalardan korunmasını hem de yağışlı havalarda köpeğinizin ıslanmasını engelleyerek hasta olmasının önüne geçer.


Köpeğimi Ne Zaman Yürüyüşe Çıkarmalıyım?


Kış aylarında köpeğinizi dışarı çıkarmaya karar verdiniz? Ancak ne zaman yürüyüşe çıkaracağım diye düşünüyorsanız vereceğimiz tüyoları dikkate alarak uzun ve güzel yürüyüşler yapabilirsiniz. 


  • Güneşin en çok ısıttığı saatleri tercih edin.
  • Sabah çok erken veya akşam geç saatlerde dışarı çıkarmayın.
  • Güneşli havalarda dışarı çıkarmaya özen gösterin böylelikle hem sizin hem de sevimli dostunuzun D vitamini ihtiyacı karşılanacaktır.
 
 


Köpek Yatağı


Köpeğinizin soğuk havalarda çıplak zemin üstünde uyumasına engel olun. Sıcak bir yatağın üzerinde uyuması hem rahat etmesi hem de sağlığını koruması için oldukça önemlidir. Sıcaklığın düştüğü zamanlarda köpeğiniz için uygun alana geçmesini sağlayarak korunaklı alanlarda köpek yatağı üstünde uyumasını sağlayın. Sevimli dostunuzun boyutlarına uygun köpek yatakları petza’da. 


Son olarak uzun geçen kış ayında köpeğiniz zamanla hareket etmeyerek miskin tavırlar sergilemeye başlayacaktır. Soğuk havada sürekli olarak yatmasından dolayı kilo almaya başlayacaktır. Köpeğinizin kilo almasını engellemek için bol bol yürüyüşe çıkıp kilo almasının önüne geçmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde sevimli dostunuzun kilo alıp, farklı sağlık sorunları çıkmasına sebep olursunuz.

 

 




İlginizi Çekebilir : Kış Aylarında Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.