Kış Aylarında Köpek Bakımı

28-10-2020 13:54
Kış Aylarında Köpek Bakımı

Kış Aylarında Köpek Bakımı

 Soğuk havalar tüm canlıları etkilediği gibi köpekleri de olumsuz etkileyebilmektedir. Özellikle kış mevsiminin ortalarında köpeklerin sağlığı olumsuz yönde etkilenmekte ve aşırı soğuk havalarda köpeğinizin bakımına ekstra özen göstermeniz gerekmektedir. Köpeğiniz yavru ya da yaşlı ise ya da kısa tüylü ve küçük ırk köpeklerden ise soğuktan etkilenmesi kaçınılmaz olacaktır. Köpeğinizi soğuktan nasıl koruyacağınızı ve kış aylarında bakımına nasıl dikkat etmeniz gerektiğini anlatan bu yazımızda, kış aylarında köpek bakımı nasıl yapılmalı? Sorusunun cevabına gelin birlikte bakalım.


 

Köpeğinizin Beslenmesine Dikkat Edin

 Bir köpeğiniz varsa kış aylarında daha çok yemek yediğine birçok kez tanık olmuşsunuzdur. Köpeklerin kış aylarında daha fazla yemek yemesinin ana nedeni vücut sıcaklıklarını korumak için gerekli enerjiyi toplamak istemeleridir. Köpeklerin kış aylarında yeteri kadar beslenmeleri çok önemlidir ancak köpeğiniz her zaman daha fazla köpek maması yemek isteyebilir. Köpeğinizin ihtiyacından fazla beslenmesi de kilo alımıyla beraber birçok sağlık sorununu da beraberinde getirebilir. Bu nedenle köpeğinizin kış aylarında beslenmesine dikkat etmelisiniz. Köpeğinizin beslenmesinde dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu ise köpeğinizin her zaman temiz suya erişiminin olmasıdır. Su, tüm canlılar gibi köpeklerde de hayati önem taşır. Köpeğinizin mamasının yanında her zaman su bulundurmaya ve gün içerisinde rutin olarak köpeğinizin suyunu tazelemeye özen göstermeli, köpeğinizin özellikle kış aylarında yeteri kadar su içtiğinden emin olmalısınız.

 

 

Köpeğinize Sıcak Bir Yaşam Alanı Yaratın

 Bir köpek sahibiyseniz köpeğiniz için bir yaşam alanı yaratmış olmalı ya da henüz böyle bir alan yaratmadıysanız vakit kaybetmeden köpeğinize bir yaşam alanı yaratmalısınız. Özellikle köpeğinize bahçede bakıyorsanız kaldığı kulübenin bakımını düzenli olarak yapmalı, yağmurlu ya da yağışlı havalarda kulübenin hasar görüp görmediğini kontrol etmelisiniz. Köpeğiniz kış aylarında bahçede kalıyorsa, köpeğinizin kulübesine köpek kulübeleri için özel tasarlanan ısıtıcılardan kurabilir ve köpeğinizi soğuk havalardan koruyabilirsiniz. Köpeğinizin daha sıcak bir yatakta uyuması için polar kumaşlı köpek yatağı modelleri tercih edebilir, yeterli gelmediğini düşünüyorsanız köpekler için özel üretilen köpek battaniyesi kullanarak köpeğinizin soğuktan korunması için yardımcı olabilirsiniz.

 

 

Kış Aylarında Yürüyüş Saatlerinizi Değiştirin

 Tüm köpek sahiplerinin bildiği gibi birçok köpek ırkının her gün dışarıda yürüyüş yapmaya ihtiyacı vardır. Köpekler günlük yapılan yürüyüşlerde hem tuvalet ihtiyacını giderir hem de egzersiz ihtiyacını gidererek sağlıklarını korurlar. Ancak soğuk havalarda yapılan yürüyüşlerde köpeğinizin üşüyerek hasta olma ihtimali oldukça yüksektir. Köpeğinizle yaptığınız yürüyüşleri kış aylarında güneşli saatlerde yapacak şekilde ayarlamanız köpeğinizin üşümemesine yardımcı olacaktır.

 

 

Köpek Kıyafetleri Edinin

 Köpeğinizi soğuk havalarda korumanın en etkili yolu köpek kıyafetleri edinmektir. Birçok köpek sahibi köpek kıyafetlerini aksesuar olarak görse de köpek kıyafetlerinin asıl amacı köpekleri soğuktan ya da sıcak havalardan korumaktır. Köpek kıyafetleri köpekler için özel üretilen köpek eşyalarındandır ve köpek sahipleri tarafından da sıkça tercih edilmektedir. Köpeğinizi ister dışarı çıkarken isterseniz de ev içerisinde köpek kıyafetleri ile soğuktan korumanız mümkündür.

 Köpek kıyafetleri birçok farklı marka tarafından birçok farklı modelde, köpeğinizin ırkına, boyutuna, yaşına, ağırlığına göre özel üretilmektedir. Köpek kıyafetleri modelleri arasında bulunan köpek montu, köpek tulumu, köpek t-shirt, köpek kazağı, köpek gömleği, köpek sweatshirt, köpek yağmurluğu modelleri arasından köpeğinize, zevkinize ve bütçenize uygun köpek kıyafetlerini köpeğinizi korumak için satın alabilirsiniz. Köpek kıyafeti satın almadan önce köpeğinizin vücut ölçülerini mezura ile ölçüp, satın alacağınız köpek kıyafetinin ölçüleriyle köpeğinizin boyutlarının uyuşmasına özen göstermeli, satın alacağınız köpek kıyafetinin markasına ve ürünün kumaşının kullanım amacına uygun olup olmadığına dikkat etmeniz tavsiyemizdir. İhtiyacınıza yönelik köpek kıyafetleri çeşitlerine online petshop mağazamız Petza.com.tr’den ulaşabilir, orijinal ürün garantisi, hızlı kargo gönderimi, uygun fiyat ve güvenle köpek kıyafetleri satın alabilirsiniz.

 

 

İlginizi Çekebilir :  Köpekler Üşür Mü?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.